ΟΛΜΕ: Την Παρασκευή θα αποφασίσει για την τύχη των πανελλαδικών εξετάσεων

00:03 10/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στον αέρα βρίσκονται οι πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς η ΟΛΜΕ προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών
Εξετάσεων και σε πενθήμερη από τις 20 του μήνα. Η συνεδρίαση την Πέμπτη ήταν μαραθώνια και χαρακτηρίστηκε από αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΜΕ και της ΔΑΚΕ. Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας θα έχει εν τω μεταξύ την Παρασκευή και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, που έχει εκφράσει ήδη την αντίθεσή του στην αύξηση του ωραρίου των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία.Αγωνία για τις εξετάσεις - Ώρα μηδέν για την επαπειλούμενη απεργία της ΟΛΜΕ

Σε πρόταση για απεργία, τις πρώτες 6 ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων και νέες συνελεύσεις στις 24 Μαΐου, προκειμένου να επανεξεταστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, φαίνεται ότι θα καταλήξει την Παρασκευή η ΟΛΜΕ.

Ύστερα από 9 ώρες συνεδρίασης, με εντάσεις, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας διέκοψε για την Παρασκευή το μεσημέρι. Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Νίκος Παπαχρήστος, λίγο πριν την επεισοδιακή διακοπή, το Συμβούλιο βρισκόταν πολύ κοντά σε διαμόρφωση, απεργιακής πρότασης.
Παρατείνεται λοιπόν η αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονέων, η κυβέρνηση ωστόσο έχει διαμηνύσει ήδη από χθες, ότι θα διασφαλίσει με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή των εξετάσεων.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση δια του υπουργού Παιδείας διαμηνύει ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. Παράλληλα, καταγγέλλει την αντιπολίτευση κομματικά παιχνίδια σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.
Η επαπειλούμενη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στις πανελλαδικές, πυροδότησε και έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.
Να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα καλεί τη ΝΔ η αξιωματική αντιπολίτευση. Όπως δήλωσε ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει ενδεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.
Κατηγορηματικά αντίθετος στην απεργία των εκπαιδευτικών δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση.
Για ακραίες πολιτικές που θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση και ηθική απαξία του δημόσιου σχολείου, κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Και προσθέτουν: «Η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά επιλέγει τον αιφνιδιασμό και υιοθετεί πρακτικές που δηλητηριάζουν τις σχέσεις της με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξαναγκάζονται να απαντήσουν με το μόνο όπλο που διαθέτουν, την απεργία, ενώ μαθητές και γονείς καθίστανται όμηροι της αδιαλλαξίας και της άκαμπτης πολιτικής της Κυβέρνησης».
Για απώλεια θέσεων στην εκπαίδευση με την οποία είναι κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ έκανε λόγο ο γγ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχετικές ειδήσεις: ΟΛΜΕ: Συνεχίζει την Παρασκευή τη συνεδρίαση για το ενδεχόμενο απεργίας στις εξετάσεις
Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ - Αγωνία μαθητών και γονιών - Κυβέρνηση: Κανονικά οι εξετάσεις
ΚΕΔΕ: Παρέμβαση για το ενδεχόμενο απεργίας στις εξετάσεις
Νέα κόντρα ΝΔΣΥΡΙΖΑ για την απεργία στις εξετάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα