Στήριξη από Χ. Σβόμποντα και ΚΕΔΕ σε Γ. Καμίνη, στη διαμάχη με τη Χρυσή Αυγή

18:00 9/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επιδοκιμάζει τη στάση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, για το οποίο ο κ.Καμίνης έχει υποβάλλει μήνυση, ο πρόεδρος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα. Ο κ. Σβόμποντα αναφέρει στην επιστολή του ότι εκφράζει προς τον κ. Καμίνη τις ειλικρινείς του ευχαριστίες, διότι κράτησε: «σθεναρή στάση στην απόπειρα του ακροδεξιού εξτρεμιστικού κόμματος να διαχωρίσει την κοινωνία σε Έλληνες και μη. Το να έχει κάποιος αμετακίνητη θέση απέναντι στον εξτρεμισμό είναι πολύ κρίσιμο,
ακόμη περισσότερο σε περίοδο κρίσης και δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου. Η συνάντησή μας το περασμένο φθινόπωρο αποτέλεσε έμπνευση για εμένα και θα ήμουν ευτυχής να διατηρήσουμε επαφή. Είναι εξίσου απαραίτητο να πολεμήσουμε τόσο την κρίση όσο και τις εξτρεμιστικές τάσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτιμώ πολύ τις προσπάθειές σας και τη θέση σας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με ανακοίνωσή της καταδίκασε την απρόκλητη επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων και αναφέρει ότι εκφράζει τη βούληση όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων ώστε η Πολιτεία να λάβει μέτρα για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών και την προστασία των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα