Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

12:25 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορηματικό όχι είπαν χθες έμποροι, εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμποροϋπάλληλοι και Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στο άνοιγμα των καταστημάτων, 32 Κυριακές το χρόνο.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες εξέφρασαν την αντίθεσή τους και κάλεσαν την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την μνημονιακή της δέσμευση.
Το θέμα συζήτησαν χθες, εκπρόσωποι του ΕΚΗ και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.
«Η νέα

αυτή μνημονιακή δέσμευση εξυπηρετεί ανοιχτά τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών, ενώ οδηγεί σε βέβαιη καταστροφή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αναρωτιόμαστε που είναι ο «εκσυγχρονισμός» όταν οι εμποροϋπάλληλοι που εργάζονται τις Κυριακές, δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνονται για 4, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Το πρόβλημα των καταναλωτών στη χώρα μας δεν είναι η έλλειψη χρόνου αλλά οι άδειες τσέπες.
Το ΕΚΗ στηρίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων απαιτώντας από την Κυβέρνηση να αποσύρει την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Καλούμε τους Εμποροϋπαλλήλους στην απεργία της Κυριακής 7 Μαΐου 2017 που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο.

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή

Με την αυτόφωρη διαδικασία απειλεί, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, επικαλούμενο την σχετική απόφαση που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «μετά τις αλλαγές που έφερε ο νόμος 4446/2016, στο καθεστώς των ενδιάμεσων εκπτώσεων, και τη απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου για μεταφορά τους 1 – 15 Μαρτίου και 1 – 15 Σεπτεμβρίου για την πόλη του Ηρακλείου, απαγορεύεται το (προαιρετικό) άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα