Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Αφροδίτης Σταμπουλή για τις ΕΔΕ στην Ελληνική Αστυνομία

12:25 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, τα οποία άλλωστε κατοχυρώνονται και από το Σύνταγμα, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Παρόλα αυτά, κατά καιρούς, απασχολούν τη δημοσιότητα περιπτώσεις, για τις οποίες φαίνεται να υπάρχουν εκ μέρους ορισμένων αστυνομικών, σοβαρές υπόνοιες αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς,

αντίθετης με το υφιστάμενο διοικητικό και πειθαρχικό νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία της ελληνικής αστυνομίας, επισημαίνεται σε Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή για τον υπουργό Εσωτερικών βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα Διοικητικών Εξετάσεων που διενεργήθηκαν αναφορικά με τα περιστατικά για τα οποία υπέβαλλαν προηγούμενες ερωτήσεις τους. Πως έχουν προχωρήσει και ποια η κατάληξη των ΕΔΕ τα δυο τελευταία χρόνια και αν έχουν υπάρξει κυρώσεις σε αστυνομικά όργανα που προέβησαν σε παράνομη, αντικανονική ή απρεπή συμπεριφορά σε βάρος πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα