Σέρρες : Αυστηρούς ελέγχους για την ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης ζητά ο Αν. Μεγαλομύστακας

12:20 5/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυστηρούς ελέγχους για την ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης ζητά ο Αν. Μεγαλομύστακας, με Ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, Δεδομένου ότι οι άνθρωποι, διεθνώς πλέον, τείνουν να ζουν και να εργάζονται έως την πιο προχωρημένη τους ηλικία, παρατηρείτε αύξηση των οδηγών, οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών και πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, ώστε να μπορούν να οδηγούν νόμιμα και με ασφάλεια.

Γι’ αυτό η διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων ε πρέπει

να διεξάγεται αμερόληπτα από τους γιατρούς, οι οποίοι εξετάζουν τους οδηγούς, διότι το θέμα αφορά τις ζωές και τις τύχες χιλιάδων ανθρώπων.

Ο κ. Μαγελομύστακας σημειώνει, πως στις ηλικίες άνω των 65 ετών, η ανανέωση του διπλώματος γίνεται κάθε τρία χρόνια, χρονικό διάστημα αρκετά μεγάλο για πιθανές αλλαγές στην υγεία αυτών των οδηγών.

Το πρόβλημα προκύπτει, καθώς δεν υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο για το πότε πρέπει να αφαιρείται το δικαίωμα της οδήγησης, αφού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πιθανόν ορισμένοι άνθρωποι δε θα έπρεπε να αποκτήσουν ποτέ άδεια οδήγησης, ενώ κάποιοι άλλοι είναι πράγματι ικανοί να οδηγούν με ασφάλεια ακόμα και στα 75 τους χρόνια.

Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε ο έλεγχος για την ανανέωση του διπλώματος σε ηλικίες άνω των 65 ετών να γίνει περισσότερο ουσιαστικός και αποτελεσματικός και πώς σκοπεύει να εντοπίσει τους οδηγούς, οι οποίοι ενώ δεν έχουν ανανεώσει το δίπλωμά τους, συνεχίζουν να οδηγούν παράνομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα