Χρηματοδότηση έργου ύδρευσης στο Ν. Πήλιο και αγροτικής οδοποιίας στον Αλμυρό

18:04 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 3.627.376 ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Νοτίου Πηλίου για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας νερού ενώ ο δήμος Αλμυρού με 868.000 ευρώ για τη βελτίωση της αγροτικής οδού στη θέση «Πλατάνια Ρέμα – Γαλή Κονάκια – Βράχος» , από το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης θα δοθούν στο Δήμο Βόλου για τη βελτίωση προσβασιμότητας γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων 868.000 ευρώ.

Ενενήντα έργα χρηματοδοτούνται συνολικά μέσω του προγράμματος Φιλόδημος με συνολικό προϋπολογισμό 174 εκ. ευρώ περίπου όπως αποφάσισε σήμερα ο υπουργός Εσωτγερικών Αλέξης Χαρίτσης

Οι νέες εντάξεις αφορούν

έργα στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης ΧΑΔΑ, της ανέγερσης και επανάχρησης Δημοτικών κτιρίων, της επισκευή, συντήρησης σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, της προμήθεια και τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών και της κατασκευής, επισκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται και τα πρώτα 21 έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μέσα στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ). Να σημειωθεί ότι μαζί με τα συγκεκριμένα έργα δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης και δράσεων πρόληψης και προειδοποίησης.

Οι εντάξεις στο «ΦιλόΔημο» μέσα σε οκτώ μήνες, από τις 15 Ιουνίου 2018 έως σήμερα, έχουν ξεπεράσει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά ο προϋπολογισμός του Προγράμματος που εκκίνησε με 400 εκατ. ευρώ έχει φθάσει ήδη στα 2,026 δισ. ευρώ και αναμένεται να ανέλθει στα 2,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρίτσης, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών για να αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που πήρε τεράστιες διαστάσεις στα χρόνια της κρίσης. Με την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αλλά και με χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως ο «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προχωράμε στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής για τις τοπικές κοινωνίες, που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Χρηματοδοτούμε, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ΟΤΑ, σημαντικά έργα στην ύδρευση, την αποχέτευση, τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία, όπως είναι τα 21 έργα τα οποία περιλαμβάνονται στις νέες εντάξεις που ανακοινώνουμε σήμερα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα