Ο Νίκος Κατσαβάκης προπονητής στους Νέους του Πανσερραϊκού

13:21 30/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νίκος Κατσαβάκης είναι ο νέος προπονητής της ομάδας K20 του Πανσερραϊκού.

Ο 37χρονος τεχνικός επιστρέφει στον Πανσερραϊκό μετά από δύο χρόνια αλλά αυτή τη φορά ως προπονητής στην ομάδα Νέων του συλλόγου. Ο Νίκος Κατσαβάκης αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανσερραϊκού τις περιόδους 2000-01 (25 συμμετοχές 2 γκολ), 2001-02 (27 συμμετοχές) στη Β εθνική και την περίοδο 2013-14 στη Γ εθνική (25 συμμετοχές 2 γκολ). Την τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής στον Πανσερραϊκό έβαλε τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα

κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τον προπονητή του Τιμούρ Κετσπάγια σε συνέντευξη τύπου

Μια ποδοσφαιρική καριέρα ιδιαίτερα λαμπρή με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγός της Ανόρθωσης και παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου όπως η πρόκριση επί της Τραμπζονσπορ, η νίκη και η πρόκριση επί του Ολυμπιακού με 3-0 και τα παιχνίδια με την Ίντερ στα οποία ο Σερραίος αμυντικός είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Το όνομα Νίκος Κατσαβάκης είναι από τα σημαντικότερα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Κατσαβάκης σε συνέντευξη του στο στούντιο της ΕΡΤ Σερρών

Μάλιστα ο Νίκος Κατσαβάκης είχε βγάλει μια ανακοίνωση όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, η οποία ήταν: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση μετά από δεκαοκτώ (18) συναπτά έτη παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Νιώθω ότι ως ποδοσφαιριστής έκλεισα τον κύκλο μου, εισπράττοντας όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη ικανοποίηση από ότι έχω καταφέρει. Αποφάσισα λόγω των συχνών τραυματισμών που με ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια να συνεχίσω την πορεία μου στο ποδόσφαιρο από άλλη θέση, συμμετέχοντας τον προσεχή Φεβρουάριο στα σεμινάρια προπονητικής που διοργανώνονται στην Κύπρο. Εύχομαι στην αγαπημένη μας ομάδα τον Πανσερραϊκό, στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στους φιλάθλους, καλή επιτυχία και σύντομη επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Τέλος ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους τους ανθρώπους μου με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους φιλάθλους και τους παράγοντες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα».

Ο Νίκος Κατσαβάκης αρχηγός της Μικτής ομάδας Νέων της ΕΠΣ Σερρών το 1993

Ο Νίκος Κατσαβάκης ξεκινά την καριέρα του προπονητή από την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού (διαδέχεται τον Παύλο Δημητρίου) με στόχο να βοηθήσει τον σύλλογο που έχει στην καρδιά του και από αυτόν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά να βγάλει παίκτες που θα επανδρώσουν την πρώτη ομάδα. Ο Σερραίος προπονητής είναι κάτοχος του UEFA A, έχει παρακολουθήσει με επιτυχία σεμινάρια στην Κύπρο και μιλώντας για την επιστροφή του στην ΕΡΤ Σερρών είπε« Ήταν για μένα μεγάλη τιμή και χαρά η πρόταση του Πανσερραϊκού. Την αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά γνωρίζοντας τις ευθύνες να βρίσκεσαι στην οικογένεια αυτής της ομάδας με την μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το οικονομικό για μένα είναι σε δεύτερη μοίρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκινάω την προπονητική μου καριέρα από την πόλη μου και τον Πανσερραϊκό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πανσερραϊκός είναι ιστορική ομάδα και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα