Ο Νίκο Ρόσμπεργκ νικητής του εναρκτήριου Grand Prix στο Μπακού

20:53 19/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε το Grand Prix της Ευρώπης, που έγινε για πρώτη φορά στους δρόμους του Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα, xωρίς να απειληθεί ποτέ από κανέναν, οδηγώντας από την πρώτη μέχρι την τελευταία στροφή.

Στη δεύτερη θέση, 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ρόσμπεργκ, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ τρίτος ήταν ο άνθρωπος της μέρας,

Σέρχιο Πέρες. Ο Μεξικανός πιλότος έκανε τον αγώνα της ζωής του με τη Force India, ανεβαίνοντας από την έβδομη θέση της εκκίνησης, στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τέταρτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari, μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes. Ξεκινώντας από την 10η θέση, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε εύκολα μέχρι την 5η, λίγο πριν αντιμετωπίσει προβλήματα με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του μονοθεσίου του. Αφού ταλαιπωρήθηκε για αρκετούς γύρους έχοντας μειωμένη ισχύ, ο Βρετανός πιλότος κατόρθωσε να βρει τη λύση, επιλέγοντας τις σωστές ρυθμίσεις από το τιμόνι του, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά για να βελτιώσει τη θέση του.

Έκτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Williams μπροστά από τις Red Bull των Ρικιάρντο και Φερστάπεν, οι οποίοι σε αντίθεση με όλους τους προπορευόμενούς τους, ακολούθησαν τακτική δύο πιτ στοπ. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India και Φελίπε Μάσα με Williams.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1, στις 3 Ιουλίου, στην πίστα Red Bull Ring, για το Αυστριακό Grand Prix.

Keywords
Τυχαία Θέματα