Ιταλία-Βραζιλία, σημειώσατε…;

19:35 19/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ελευθερία μεταγραφικών κινήσεων στον μέγιστο βαθμό, προσφέρει- από την πρώτη κιόλας στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα- ο Γιάννης Αλαφούζος στον Αντρέα Σραματσόνι!

Και για όσους τυχόν δεν το κατάλαβαν στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όπου αποκτήθηκαν εννέα παίκτες από τον Παναθηναϊκό (με την έγκριση ή/και την σύμφωνη γνώμη του Ιταλού), τώρα, την παρούσα μεταγραφική περίοδο, θα… καταλάβουν όλοι το ότι δεν «κουνιέται (μεταγραφικό) φύλλο» στα αποδυτήρια αν δεν το… εγκρίνει ο Στραματσόνι!

Ο Ιταλός προπονητής λειτουργεί, εκτός από προπονητής, ταυτόχρονα και ως τεχνικός/αθλητικός/ποδοσφαιρικός

διευθυντής, του συλλόγου, «βοηθούντος» του γεγονότος πως ο Ζιλμπέρτο είναι ακόμα… φρέσκος στην ομάδα-αν και δύσκολα ο Στραματσόνι θα αποδεχθεί το να… «καπελωθεί» από τον Βραζιλιάνο και να μην έχει κανένα (ή, έστω, μικρό) λόγο στα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού…

Το πλάνο του Στραματσόνι είναι, πλέον, δεδομένο:

—δανεικοί ποδοσφαιριστές, ακόμα και με μεγάλο κόστος. Το ότι ο Ιμπάρμπο για ένα χρόνο, θα κοστίσει 1,7 εκ.ευρώ είναι ένα θέμα, γιατί ο συγκεκριμένος έρχεται για να «ξαναφτιάξει» το «όνομά του» και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα συνεχίσει και του χρόνου καθώς αφενός οι «πράσινοι» δεν πρόκειται να διαθέσουν 5, ή, 6, εκ. € για να ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς του και, αφετέρου, και ο ίδιος θα προτιμήσει να επιστρέψει στο Καμπιονάτο…

–εγκατάλειψη του σχεδίου πάνω στο οποίο «χτίστηκε» ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2013. Η μία «όψη του νομίσματος» είναι πως ο Στραματσόνι έκρινε, ανάλογα με την περίπτωση, ως ανεπαρκείς, στάσιμους, ή «υπέργηρους», τους περισσότερους Ελληνες ποδοσφαιριστές του «πράσινου» συλλόγου. Η άλλη «όψη» της αλήθειας είναι πως οι περισσότεροι από τους Ελληνες που ειδοποιήθηκαν να βρουν νέα ομάδα, κρίθηκαν βιαστικά από τον Ιταλό, ενώ άξιζαν και δεύτερη ευκαιρία (Καλτσάς και όχι μόνο).

–Ο Στραματσόνι, «ψωνίζει» Ιταλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα