Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – «Καιρός για διακοπές… κίνδυνος για πυρκαγιές!» (video)

09:53 21/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδανικός θα είναι ο καιρός για όσους ετοιμάζονται ή έχουν ήδη ξεκινήσει να απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αφού η ηλιοφάνεια (με σχεδόν παντελή απουσία φαινομένων) θα μας συνοδεύει όλη την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Θα έχουμε όμως επίσης υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς βοριάδες, επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς ο κίνδυνος για πυρκαγιές θα καραδοκεί…!

ΣΗΜΕΡΑ:
Λιακάδα θα έχουμε σε όλη τη χώρα, οι βοριάδες ενισχύονται και θα φτάνουν τα 4-6, τοπικά και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο

και η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 34-36 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 32-33 στα νησιά μας.

Αττική:
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 4-5, τοπικά και 6 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς, στα παραθαλάσσια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη:
Επίσης ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ – ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Καλοκαιρία θα επικρατήσει όλη την εβδομάδα και μόνο το Σάββατο υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες μεσημεριανές μπόρες μικρής διάρκειας στα ορεινά της Μακεδονίας. Θα παραμείνουν όμως ενισχυμένοι οι βοριάδες που θα φτάνουν τα 4-6, τοπικά και τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο, μέχρι το Σαββατοκύριακο που θα εξασθενήσουν λίγο, και σε συνδυασμό με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, που θα φτάνει τους 34-36 βαθμούς στα ηπειρωτικά μέχρι και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο φτάνοντας και τους 37-38 βαθμούς τοπικά, θα διατηρήσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς αυξημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα