Κομοτηνή: 21-7-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

09:00 21/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία Κορωνοϊος
Νέα μέτρα
Λήψη πρόσθετων μέτρων για την ανάσχεση της δυναμικής έξαρσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τα νέα μέτρα προβλέπουν: από σήμερα έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου, η είσοδος στην ελληνική επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής,

οι κάτοχοι δελτίου ταυτότητας ομογενούς υποχρεούνται κι αυτοί στη συμπλήρωση φόρμας εισόδου. Οι εργάτες γης που θα βγουν από τη χώρα, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Πολιτική
Εγρήγορση όλων για δημιουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στην Κομοτηνή
Κάλεσμα στους φορείς της περιοχής ώστε να λάβουν όλοι μαζί πρωτοβουλίες διασφαλίζοντας την δημιουργία και λειτουργία του τμήματος ψυχολογίας στην Κομοτηνή απευθύνει ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή πρόταση των πρυτανικών αρχών για δημιουργία του Τμήματος στο Διδυμότειχο. «Με βάση την αιφνιδιαστική και αρνητική αυτή εξέλιξη για την περιοχή μας, ζητώ από όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Ροδοπης, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες ώστε να ματαιωθεί η πρωτοβουλία αυτή.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής.
Κόμματα – Κινήματα
Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Ξάνθης
«Οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι και τους ανατριχιαστικούς διαλόγους, κάνουν καθένα από μας να ξεχειλίζει από αγανάκτηση.» αναφέρει με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Νικόλαος Κιατίπης και σημειώνει « Τη στιγμή που όλοι μαζί προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων, την στιγμή που όλη η Ελλάδα θρηνούσε για τα δεκάδες αθώα θύματα στο Μάτι, υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίεζαν για συγκάλυψη.ΝΤΡΟΠΗ

Ανακοίνωση – δήλωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Την δήλωση του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή πρώην υπουργού ότι: «Εάν στις διαπραγματεύσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης επικρατήσουν οι ακραίες απόψεις κάποιων βόρειων χωρών, δυστυχώς μια νέα κρίση χρέους στην Ευρώπη σύντομα θα μοιάζει αναπόφευκτη.» κοινοποίησε σήμερα ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακκελίων σημειώνοντας « Στην Ελλάδα η κάμψη της οικονομίας είχε αρχίσει πριν από τον κορονοϊό. Το lockdown σαφώς επιδείνωσε κατά πολύ τα ήδη αρνητικά δεδομένα. Εάν η κυβέρνηση δεν λάβει τα δραστικά μέτρα που χρειάζονται, από το φθινόπωρο τα 2/3 της κοινωνίας θα βιώσουν πολύ δύσκολες συνθήκες.»

Εργασία
Επιστολή των πρώην εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ
Την στήριξη των φορέων της Ροδόπης στον αγώνα που κάνουν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τους φορείς του Νομού Ροδόπης οι πρώην εργαζόμενοι. Όπως τονίζεται στην επιστολή «η μόνη λύση κατά την άποψη μας είναι να συστρατευθούν όλοι οι φορείς της Ροδόπης και να πιέσουν συντονισμένα την κυβέρνηση να τελειώνει το θέμα εμπράκτως όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στους Βουλευτές Στυλιανίδη και Χαρίτου που, όπως τονίζουν, « ήδη λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Περιφέρεια
Εκδήλωση με τον κ. Κ. Κατσιμίγα
Εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με θέμα: “Η υπό διαβούλευση μελέτη χάραξης νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Οι στόχοι και οι συνέπειες της πρότασης. Ο επαπειλούμενος σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δράμας” θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 8.00μ.μ στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας Δράμας με ομιλητή τον επικεφαλής της Παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, Αρχιτέκτονα – Χωροτάκτη.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επιστροφή των κοινόχρηστων ποδηλάτων
Τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την δυναμική επαναφορά των ποδηλάτων στους δρόμους της πόλης θα παρουσιάσει σήμερα στις δώδεκα στο δημαρχείο Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ιωάννης Γκαράνης. Με στόχο ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, ο δήμος Κομοτηνής προχωρά : Στην επιδιόρθωση στόλου ποδηλάτων που θα παρουσιαστούν στους δρόμους της πόλης στους αυτόματους σταθμούς. Στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας ενοικιάσεων μέσω σύγχρονης εφαρμογής σε κινητά τηλέφωνα ώστε να μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα χωρίς να επισκέπτονται τον Δήμο. Στη δημιουργία 2 νέων μικρότερων σταθμών στο κέντρο της πόλης (ΚΕΠ & Νοσοκομείο). Στην αντικατάσταση των LCD οθονών στις υπάρχουσες βάσεις οι οποίες λόγω παλαιότητας έχουν χάσει την ευκρίνεια τους και δημιουργούν προβλήματα στην χρήση. Και στην δημιουργία νέας εικαστικής ταυτότητας και αλλαγή όλης της σήμανσης του συστήματος προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση του ενδιαφέροντος.
Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες στον Δήμο Ιάσμου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες σε όλους τους τομείς στον Δήμο Ιάσμου. Σε προσωπική του ανάρτηση σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης (facebook) ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν παρέθεσε φωτογραφίες από πλείστες παρεμβάσεις σε διάφορες περιοχές κατά τους μήνες Ιουνίου – Ιουλίου. “Αν και την θερινή περίοδο οι χωματουργικές εργασίες σε αγροτικούς δρόμους έχουν την προτεραιότητα, από το φωτογραφικό υλικό του Δημάρχου προκύπτει πως οι υπηρεσίες του δήμου φροντίζουν τακτικά για τη συντήρηση των πλατειών, το πράσινο και τη γενικότερη καθαριότητα της περιοχής, ενώ συνεχίζονται και οι ανακαινίσεις σε πολλά… ξεχασμένα κτίρια.” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
Πρωτογενής Τομέας
Διευκόλυνση κατασκευής των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Στη διευκόλυνση της κατασκευής εγκαταστάσεων διαχείρισης ιδιοπαραγόμενων αποβλήτων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ελαχιστοποιείται ακόμη και ως 60% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αποβλήτων, μειώνονται σημαντικά οι οσμές, προστατεύεται αποτελεσματικά το έδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας, μειώνεται δραστικά το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων, άρα, και το κόστος τους, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν ένα επιπλέον έσοδο.

Εκδόθηκε η 3η πρόσκληση για τη δράση «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
Την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 30/07/2020 έως 07/09/2020. Δικαιούχοι της δράσης μπορούν να κριθούν γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι είναι κάτοχοι γεωργικής έκτασης. Στόχος της δράσης είναι η σταδιακή υποκατάσταση της χημικής καταπολέμησης των εντόμων.
Παιδικοί Σταθμοί
Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής
Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 279 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, που περιέχει αναλυτικές πληροφορίες για κριτήρια, προϋποθέσεις και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούμενες/οι) και οι άνεργες/οι.
Συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Ηρώο της πόλης
Συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Ηρώο της πόλης (Σπαθί) για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την Τουρκική Κυβέρνηση διοργανώνει η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Πατριωτικές Κινήσεις του νομού Ροδόπης την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 19:00, στην Κομοτηνή, Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία και έκδοση Ψηφίσματος στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη στην Ξάνθη ένας διακινητής
Συνελήφθη χθες στην Ξάνθη στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης ένας ημεδαπός διακινητής διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κοινωνία – Εθελοντισμός
Επείγουσα έκκληση βοήθειας για τον Κομοτηναίο Χρήστο Θεοδωρίδη
Η οικογένεια του Χρήστου Θεοδωρίδη από την Κομοτηνή χρειάζεται ΑΜΕΣΑ το ποσό των 4.000 € μέχρι το επόμενο Σάββατο για την αποπληρωμή των φαρμάκων του μικρού για να μην σπάσει το συμβόλαιο που υπάρχει με την κλινική στην Ρωσία. Ήδη η πληρωμή των φαρμάκων είναι πίσω και αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία!!! Ας μην τους γυρίσουμε την πλάτη. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον Χρήστο μας, μπορούν να το κάνουν στον κάτωθι ερανικό λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΙΑΣΜΟΣ : 2340 0338 127
ΙΒΑΝ : GR18 0110 2340 0000 2340 0338 127 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ AITΙΟΛΟΓΙΑ : ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Αθλητικά
Ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για την σωτηρία της ομάδας
“Ο Α.Ο.ΞΑΝΘΗΣ είναι η ομάδα της Πόλης μας, είναι η ομάδα της Θράκης, είναι η ομάδα της ψυχής μας.” Τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης και σημειώνεται ότι: «Ο Α.Ο.ΞΑΝΘΗΣ είναι η ομάδα που σέβεται τους αντιπάλους της, είναι η ομάδα της φιλοξενίας, είναι η ομάδα με φιλάθλους και όχι οπαδούς. Παίζει πάντα όλα τα παιχνίδια, μόνο μέσα στο γήπεδο. Δίνει τις μάχες της στο χορτάρι, ούτε σε γραφεία, ούτε σε δικαστήρια, ούτε σε υπόγειες διαδρομές.» Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται: «Φέτος πολεμήθηκε άδικα από το σύστημα που έχει καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο.» Και επισημαίνεται: «Κέρδισε στην κανονική διάρκεια με αξιοσημείωτη πορεία και νίκησε τις διαπλοκές και στα play off, παρά την αφαίρεση των 12 βαθμών και επέβαλε τη παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για 33η συνεχόμενη χρονιά.» Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Δήμος Ξάνθης συγχαίρει όλους, παίκτες, προπονητικό team, διοίκηση, γιατί τα κατάφεραν απέναντι σε όλες τις μεθοδεύσεις. Συγχαίρει τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο, γιατί έδειξε με τη στάση του πως μια επαρχιακή ομάδα, έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Οι Ξανθιώτες, οι Θρακιώτες πείσμωσαν με τον άδικο πόλεμο.» με την υπόσχεση «Τη νέα αγωνιστική χρονιά θα είμαστε στο πλάι της ομάδας, όπου εντός και εκτός γηπέδου θα διδάξουμε πάλι, όλοι μαζί, ποδόσφαιρο, ήθος και αξιοπρέπεια.»

Προπόνηση δύναμης με κυκλική προπόνηση

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ προσφέρει δωρεάν ειδική γύμναση κάθε Τετάρτη στις 7.30μμ για όλη την καλοκαιρινή περίοδο .

Καιρός ΤΡΙΤΗ 21-07-2020

Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εθνικη τραπεζα, παιδικη χαρα, ελλαδα, νέα, νοδε, συριζα, ντροπη, lockdown, σελμαν, shelman, λύση, θεσσαλονικη, κεπ, lcd, βασεις, facebook, ιουνίου, δραση, κδαπ, αμεα, προυπολογισμος, συλληψεις, ξανθη, ημεδαπός, ρωσία, εθνικη, τραπεζα, σωματειο, χαρα, play, team, καιρος, τριτη, αιγαιο, ert, κινηση στους δρομους, τραπεζες, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, δημος ξανθης, αυτοδιοικηση, βουλευτες, ημεδαπός, ρωσία, το θεμα, αδεια, αμεα, αυτοκινητο, δωρεαν, εθνικη, θεμα, ιονιο, κδαπ, κινητα, κινητα τηλεφωνα, νεα μετρα, παιχνιδια, σωτηρια, τα νεα, φωτογραφιες, lcd, αξιοπρεπεια, αφαιρεση, αφορμη, γινει, γηπεδο, γραφεια, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δυστυχως, δηλωση, διδυμοτειχο, διοικηση, δωδεκα, εδαφος, εθελοντισμος, ευρω, υπαρχει, εξελιξη, εποχη, ετος, ευζωνων, ευρωπη, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, κτιρια, λειτουργια, λύση, ματι, μηνες, νοδε, ντροπη, ομαδα, παντα, οικογενεια, ολα τα παιχνιδια, παιδικη χαρα, ποδοσφαιρο, προβληματα, σαββατο, σελμαν, συνεχεια, συντομα, συντηρηση, συγχρονο, σωματειο, τριτη, φυσικα, φθινοπωρο, χαρα, χωματουργικες εργασιες, ιωαννης, ωρες, μποφορ, δημητρης, δικαιωμα, ειδη, ηπειρωτικα, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, μελετη, μοιαζει, ομαδες, play, πληροφοριες, shelman, team, τραπεζα, θερμοκρασια, υλικο
Τυχαία Θέματα