Ο εξωδικαστικός μηχανισμός στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων

11:47 12/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι επιδόσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της εξέτασης των τεχνικών κλιμακίων που συγκεντρώνουν στοιχεία ενώ δεν αποκλείεται να εξετασθεί επίσης το θέμα της διευθέτησης των οφειλών μεταξύ των 20.000 και 50.000 ευρώ μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που εκκρεμεί.

Στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θεωρούν ότι ο μηχανισμός δουλεύει ικανοποιητικά με δεδομένο ότι ο Αύγουστος ήταν μήνας διακοπών.

Πάνω από 6.800 οφειλέτες έχουν αρχίσει να υποβάλλουν σταδιακά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, 82 αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί και 520 αιτήσεις βρίσκονται

σε προχωρημένο στάδιο σύμφωνα με δηλώσεις του Φώτη Κουρμούση, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ειδική Γραμματεία θεωρεί πως 150.000 μέχρι και 400.000 επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τον νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής στον νόμο ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να αναβαθμίζεται ένα μήνα αργότερα και πλέον δεν χρειάζεται να ενσωματώσουν οι οφειλέτες τα χρέη τους προς την εφορία και τις τράπεζες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πρόκειται να αναβαθμισθεί ακόμη μια φορά μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου ώστε οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο Taxis σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση.

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της αυτοματοποιημένης διευθέτησης των οφειλών μεταξύ 20.000 και 50.000 ευρώ με την ελληνική πλευρά να έχει υποβάλλει σχετικό προσχέδιο στους θεσμούς αλλά να μην έχει λάβει απάντηση μέχρι στιγμής σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα