Κοζάνη: Ευξείνιος Κύκλος. Συναυλία με δημώδη τραγούδια

11:36 12/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα δημώδη τραγούδια του πόντου θα είναι αφιερωμένος ο φετινός Ευξείνιος κύκλος, με την συναυλία που θα δοθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, στις 9 το βράδυ. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μούσας θα συμμετέχουν στην εκδήλωση «Ευξείνιος κύκλος 2017» που έχει καθιερωθεί στον Δήμο Κοζάνης από το 2001 με διοργανωτές τον Οργανισμό Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης

την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης. Την συναυλία θα πλαισιώσουν κορυφαίοι καλλιτέχνες της ποντιακής μούσας, για πού για μια ακόμη χρονιά συμμετέχουν στην εκδήλωση που αποτελεί θεσμό για την περιοχή.

Στην διατήρηση του Ευξείνιου κύκλου που έχει γράψει την δική του ιστορία και στην μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στην πόλη της Κοζάνης αναφέρθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού – Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, Γιάννης Ιωαννίδης καλώντας τον κόσμο να ανταποκριθεί στην πρόταση του Ευξείνιου Κύκλου, με την είσοδο να είναι δωρεάν στην συναυλία.Εκ μέρους των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Κοζάνης η Έφη Κουτσόγιαννου- Τριανταφύλλου, δήλωσε την ικανοποίηση της για την στήριξη και την συνέχιση του θεσμού που στόχο έχει να εμπλουτίζεται κάθε χρόνο και να προσφέρει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου.

Ο Ευξείνιος κύκλος 2017, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με το ποντιακό δρώμενο και το ποντιακό παραμύθι και ολοκληρώνεται με την συναυλία όπου τα δημοτικά τραγούδια του πόντου θα έχουν την τιμητική τους σε μια παρουσίαση όπου στην αφήγηση θα είναι ο ηθοποιός Στάθης Παναγιωτίδης, την ενοργάνωση ανέλαβε ο Στάθης Παρχαρίδης και την επιμέλεια και παρουσίαση των κειμένων θα έχει ο Στυλιανός Ιωαννίδης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, στο τραγούδι θα είναι οι: Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μπάμπης Ιορδανίδης, Μπάμπης Ιωακειμίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Στην λύρα θα είναι οι: Νίκος Κοκκινίδης, Γιάννης Σανίδης, Κώστας Σιαμίδης, στο νταούλι ο Γιάννης Πολυχρονίδης και ο Νίκος Φιλιππίδης, ντραμς ο Παύλος Ευθυμιάδης, στα πλήκτρα ο Γιάννης Γεωργιάδης και στο ούτι η Έφη Μαυρίδου.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα