Ο σολίστ και συνθέτης Πασκάλ Σουμάχερ ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

11:04 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πολυβραβευμένος σολίστ και συνθέτης Πασκάλ Σουμάχερ έρχεται ξανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 22:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

O δημιουργός συνδυάζει το βιμπράφωνο, το πιάνο, την κιθάρα και τα έγχορδα με την τζαζ, την κλασική, την ηλεκτρονική και τη μινιμαλιστική μουσική. Ο Πασκάλ Σουμάχερ, o oποίος «βλέπει» τη μουσική σαν μια πολύ προσωπική υπόθεση, σαν έναν απέραντο παιδότοπο, δημιούργησε

ένα ονειρικό σόου με ογκομετρικά εφέ, αφηγηματικές εικόνες, video mapping, φωτισμούς και visual animations που συνοδεύουν τη ζωντανή μουσική σε πραγματικό χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η ανάδυση ενός μοναδικού οπτικού σύμπαντος πάνω σε έναν καμβά από αέρινους, ρευστούς, ρυθμικούς και δυναμικούς live ήχους.

Στο Drops and Points o Πασκάλ Σουμάχερ συνεργάζεται με τον Γάλλο κιθαριστή Μαξίμ Ντελπιέρ, έναν δεινό αυτοσχεδιαστή ο οποίος δίνει σημασία στη λεπτομέρεια και έχει διαμορφώσει ένα ιδιαίτερο στιλ που παντρεύει την jazz και τη rock με την electro-pop, καθώς και με τον σολίστ των κρουστών Τζεφ Χερ.

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο sound & video designer Ζοακίμ Ολαγιά, τακτικός συνεργάτης του Σουμάχερ, προσδίδοντας, μέσα από τη δική του ματιά, στον ήχο των μουσικών οργάνων φυσικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών άλλοτε μια αιθέρια ποιότητα, άλλοτε έναν σπινθηροβόλο υπαινιγμό.

Σε αυτό το ονειρικό σχεδόν εξωπραγματικό σύνολο προσθέτει τη δική του πινελιά και ο σχεδιαστής οπτικών εφέ Ρεμί Ντεμονέ.

Τη σκηνογραφία έχει αναλάβει η παρισινή κολεκτίβα Collectif Scale, η οποία, με αφετηρία τις προσωπικές εμπειρίες των μελών της και την τεχνογνωσία τους σε οπτικά και σκηνικά πρότζεκτ, δημιουργεί εντυπωσιακά οπτικοακουστικά περιβάλλοντα αξιοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και ψηφιακά εργαλεία.

Πασκάλ Σουμάχερ (γενν. 1979)

Σπούδασε κλασικά κρουστά, τζαζ βιμπράφωνο και μουσικολογία στο Λουξεμβούργο, στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες και στη Χάγη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη μουσικολογία από το Πανεπιστήμιο Marc Bloch του Στρασβούργου και μεταπτυχιακού διπλώματος στο τζαζ βιμπράφωνο από το Βασιλικό Ωδείο της Χάγης. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων: Django d’Or-Βέλγιο (2005), Music:LX (2012), ECHO Jazz (2012), JTI Trier Jazz (2014). Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο θεσμό Rising Stars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO-2009/10) και βραβεύτηκε με ECHO Klassik 2017 ως πρώτος σολίστ για το πρότζεκτ ÜberBach. Είναι καλλιτέχνης της Yamaha. Από το 2017 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του καινοτόμου Φεστιβάλ Μουσικής Reset στο Αββαείο του Νοϊμίνστερ στο Λουξεμβούργο, όπου και ζει.

With a Twist

Drops and points

by Pascal Schumacher

feat. Maxime Delpierre

Μουσική χημεία! Jazz, rock, electro, classical σε ένα οπτικοακουστικό σόου.

Παρασκευή 15 Μαρτίου │22:00

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Πασκάλ Σουμάχερ| βιμπράφωνο, πιάνο, συνθεσάιζερ

Μαξίμ Ντελπιέρ| κιθάρα, συνθεσάιζερ

Τζεφ Χερ| ντραμς, γκλόκενσπιλ

Ζοακίμ Ολαγιά| σχεδιασμός ήχου

Rémi Desmonet | σχεδιασμός οπτικών εφέ

Collectif Scale | ψηφιακή σκηνογραφία και ήχος

Tιμές εισιτηρίων

7 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 11 ευρώ ● 18 ευρώ

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα