Από τη Λέρο ξεκίνησε η δεύτερη φάση της καμπάνιας «Keep Aegean Blue»

10:59 14/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ξεκίνησε η δεύτερη φάση της περιβαλλοντικής δράσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «Keep Aegean Blue» για τον θαλάσσιο και υποβρύχιο καθαρισμό των ακτών σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Η μεγαλύτερη αποστολή καθαρισμού βυθών και παραλιών στην Ελλάδα, που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και προσέλκυσε το πανελλαδικό ενδιαφέρον είναι και

πάλι σε πλήρη εξέλιξη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «All For Blue» της Κατερίνας Τοπούζογλου, εκπαιδεύτριας ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας υποβρύχιας σκοποβολής.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Πάρο, συνεχίστηκε χθες στην Λέρο και ακολουθεί η Κάλυμνος και η Κως.
Στόχος της καμπάνιας είναι η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από την ρύπανση, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων παιδιών, τους εγγυητές ενός μέλλοντος βιώσιμης ανάπτυξης για το Νότιο Αιγαίο.
Στη Λέρο συμμετείχαν 240 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και 8 αυτοδύτες, που μάζεψαν 723 κιλά σκουπίδια, μεταξύ άλλων ένα πλυντήριο ρούχων, εξαρτήματα μηχανών, ένα τροχήλατο πυροσβεστήρα, εξαρτήματα οικοδομής, αμέτρητα καλαμάκια και σακούλες.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα