Ν.Βούτσης: Όλα δείχνουν πως άμεσα θα έχουμε συμφωνία

22:47 29/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες θα την έχουμε και θα την μελετήσουμε» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. «Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά στους εταίρους, ωστόσο έχει φτάσει η ωρίμανση να κλείσουμε τη συμφωνία. Όλα δείχνουν

πως άμεσα θα έχουμε την συμφωνία, που θα είναι κοινωνικά βιώσιμη και θα είναι διαχειρίσιμη», σημείωσε.

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και η χώρα κάθε φορά που επίκειται κλείσιμο αξιολόγησης. «Θα δώσουμε τις μάχες», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης και τόνισε τις προσπάθειες ορισμένων στο εσωτερικό να καταστήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αριστερή παρένθεση.

Με αφορμή τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα, ο κ. Βούτσης στην τοποθέτηση του στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «2017 Ελλάδα- Ευρώπη» υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι μια Ευρώπη δύο ή τριών ταχυτήτων δυσχεραίνει τις συγκλίσεις ενώ ζήτησε από τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις να αντισταθούν στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία που παράγει τον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας «το «ελληνικό ζήτημα» με όλες τις παραμέτρους του εντάσσεται και ανατροφοδοτείται στο ‘μεγάλο κάδρο’ των εξελίξεων στην Ε.Ε. Η χώρα μας για προφανείς και ιδιαίτερα αναγνωρισμένους στην παρούσα φάση λόγους αποτελεί ισχυρό πυλώνα σταθερότητας με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην περιοχή μας, όχι μόνο λόγω του προσφυγικού και της γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή, αλλά και για λόγους οικονομικούς, αναπτυξιακούς όπως π.χ. οι ενεργειακοί δρόμοι και το διεθνές εμπόριο από την Ανατολή» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε «όσο και εάν έρχονται και επανέρχονται απόψεις για το grexit ή ακόμα κι αν μερικές φορές υφιστάμεθα συμπεριφορές αποικιακού χαρακτήρα, ή επίσης και οριακές απαράδεκτες απαιτήσεις ως χώρα ‘πειραματόζωο”—υπάρχουν οι αντικειμενικοί όροι ώστε η χώρα μας να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο».

Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επιχειρηματικών κύκλων «που εργάζονται με όπλα την κινδυνολογία, την ακατάσχετη εκλογολογία, την ‘προθυμία’ για προσαρμογή στις απαιτήσεις των δανειστών και την προπαγάνδα από στρατευμένα ΜΜΕ» τόνισε ο κ. Βούτσης.

Κατέληξε σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι η ανακοπή της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προφυλαχθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κινδυνεύουν από το χτύπημα της διαχρονικής διαπλοκής και από την αναζήτηση των εγκληματικών ευθυνών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα