Ντάισελμπλουμ: Η τελική απόφαση για το χρέος δεν θα ληφθεί σήμερα

14:22 15/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To σημερινό Eurogroup δεν θα λάβει την τελική απόφαση για το ελληνικό χρέος αλλά θα υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια για την ελάφρυνση τόνισε ο Γερούν Νταισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup, προσερχόμενος στην ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στο Λουξεμβούργο. Αισιόδοξος για συμφωνία ο Τσακαλώτος.

Η τελική απόφαση για το χρέος θα ληφθεί στο τέλος του προγράμματος διάσωσης, συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο

ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν επίσης το ύψος της νέας δόσης που θα λάβει η Αθήνα καθώς οι θεσμοί συμφωνούν πως τα προαπαιτούμενα για την δόση έχουν εκπληρωθεί.

Απο την σκοπιά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Συνεδριάζει το EwG- Έντονες διεργασίες για συμβιβαστική λύση

Υπενθυμίζεται ότι άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μπορεί να υπάρξει «λευκός καπνός» στο Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή διαδικασία.

Ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας κ.Καζιμίρ δήλωσε στο Bloomberg πως περιμένει ότι ο κ. Τσακαλώτος θα φύγει σήμερα από το Eurogroup με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα