Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ για 8η Μάρτη

18:22 6/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Χίου στέλνει μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες και τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες.
Παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα από τις ράφτρες και τις υφάντρες της Ν. Υόρκης, που στις 8 του Μάρτη του 1857, σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους.

Διεκδικούσαν λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες. Μας δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση μας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.
162 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με “αξιοπρέπεια” στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Οι γυναίκες αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις ατελείωτες επαγγελματικές και οικονομικές υποχρεώσεις για να εξασφαλίσετε ένα εισόδημα για την οικογένειάς σας. Παλεύουν για να συνδυάσουν τις ατελείωτες ώρες εργασίας και μητρότητα, πνιγμένες στο άγχος και την αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας. Οι ανάγκες , ο ελεύθερος χρόνος, η ανάπαυση φαντάζουν πολυτέλεια μπροστά στα καθημερινά προβλήματα.
Συναδέλφισσα, το μήνυμα του αγώνα των υφαντριών της Νέας Υόρκης, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας φωτίζει και σήμερα την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη των εργαζόμενων γυναικών και του ίδιου του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της αντιλαϊκής καταιγίδας που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια κυβερνήσεις – ΕΕ και σαρώνει με αμείωτη ένταση κατακτήσεις και δικαιώματα.
Σήμερα, τον 21ο αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση. Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου. Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.
Διεκδικούμε:
 Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
 Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
 Σύστημα αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Επαρκής κάλυψη της χρηματοδότησης από το κράτος για όλες τις μονάδες Υγείας. Πλήρης δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο Υγείας. Αποσύνδεση της ασφαλιστικής ενημερότητας από την πρόσβαση σε όλες τις απαιτούμενες και αναγκαίες υπηρεσίες Υγείας.
 Κατάργηση των νόμων και διατάξεων που πετσοκόβουν προνοιακές συντάξεις και επιδόματα, συντάξεις χηρείας κ.λπ. Κατοχύρωση ολόκληρης σύνταξης στις γυναίκες που εργάζονται ως συμβοηθούντα μέλη, με μειωμένα ασφάλιστρα και για τους δύο (στην οικογενειακή επιχείρηση).
 Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ, που σήμερα συρρικνώνεται με σύγχρονες μελέτες που θα λαμβάνουν υπόψη και σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες.
 Επαναχορήγηση επιδόματος τοκετού στο ύψος του βασικού μισθού για όλες τις γυναίκες. Επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες στο ύψος του βασικού μισθού για 2 + 6 μήνες. Μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες που λαμβάνεται το επίδομα, υπολογισμός του χρόνου αυτού στο συντάξιμο χρόνο.
 Κάλυψη πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ανήλικων παιδιών. Κάλυψη των αναγκών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κάλυψη των γονιών.
 Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας , μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους!!! Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως Αργία!!!!
 Δημόσιες δομές προστασίας και με δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης κάθε γυναίκας που έχει υποστεί βία με τη μορφή σωματικής, ψυχολογικής ή σεξουαλικής κακοποίησης ή και οικονομικής υστέρησης, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και ηλικίας.
Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
Όλες και όλοι στην κινητοποίηση της ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Γυναικών Χίου την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019
στην είσοδο της Απλωταριάς στις 7:00 μμ.

The post Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ για 8η Μάρτη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα