Δημιουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ

18:22 6/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δημιουργία Κ.Ε.Π.Α. στη Λήμνο, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Περιφερειακή Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β. Αιγαίου, προωθώντας και το σχετικό έγγραφο του Επαρχιακού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & φίλων Α.με Α. Λήμνου, « ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία, διαμαρτύρεται στην υπουργό “για την απαράδεκτη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν τα Α.με Α., οι οικογένειές τους και οι χρόνια πάσχοντες, προκειμένου να αξιολογηθούν από τη επιτροπή Κ.Ε.Π.Α. και να πάρουν ποσοστό αναπηρίας, απαραίτητο δικαιολογητικό

για την αναγνώρισή τους ως Α.με Α. Οι κάτοικοι της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου υφίστανται μεγάλη σωματική και οικονομική ταλαιπωρία, όπως σωστά αναφέρουν, ταξιδεύοντας στη Λέσβο για την Επιτροπή και δικαίως διαμαρτύρονται, αφού η κατάσταση αυτή διαρκεί από τη δημιουργία των Κ.Ε.Π.Α. ( 9ος του 2011) και δεν είναι η πρώτη φορά !. Δυστυχώς όμως καμιά μέριμνα δεν έχει αναληφθεί και η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω”,σημειώνεται.
“Η Π.Ο. Α.με Α.Β.Α συμπαραστεκόμενη στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου θεωρεί εγκληματική τη αδιαφορία από μέρους της κρατικής εξουσίας και αξιώνει την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, ώστε να δοθεί λύση στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επί σειρά ετών οι κάτοικοι των νησιών αυτών Α.με Α. και όχι μόνο, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να είναι τακτικές και να καλύπτονται οι ανάγκες χωρίς μεγάλη αναμονή.
Οι αποδέκτες του εγγράφου οφείλουν να συνδράμουν ανάλογα με την ευθύνη αρμοδιότητάς τους και να προβούν σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στη λύση του προβλήματος.
Αναμένοντας τις άμεσες παρεμβάσεις σας, δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, για την αποκατάσταση της μακρόχρονης αυτής αδικίας.”,καταλήγει η Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α..

The post Δημιουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα