ΓΓ Λιμένων από την Κέρκυρα: Τα λιμάνια θα παραμείνουν δημόσια

14:19 4/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα εγκαίνια της προκατασκευασμένης αίθουσας με τέντα που θα χρησιμοποιηθεί ως επιβατικός σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια, εγκαινίασε χθες ο ΟΛΚΕ κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παραβρέθηκε ο Γ.Γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης. Ο πρόεδρος του οργανισμού, Σπύρος Στεφανίδης ανέφερε ότι η κατασκευή της αίθουσας προσέγγισε τις 500.000 ευρώ και αναμένεται να στηρίξει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας.

Ο Γ.Γ. Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες τεχνικές παρεμβάσεις στο λιμάνι, την απόδοση της παραλιακής ζώνης αλλά και τη σύμπραξη με τους

ιδιώτες που στόχο θα έχει την ουσιαστική ανάπτυξη των λιμενικών υπηρεσιών. Η σύμπραξη αυτή θα αντικαταστήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίηση που υπήρχε στο παρελθόν αφού απόφαση της κυβέρνησης είναι τα λιμάνια της χώρας να μην ιδιωτικοποιηθούν και να παραμείνουν υπό τον έλεγχο του δημοσίου.

Αναλυτικά υπήρξαν τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Άρης Μπατσούλης, στέλεχος του ΟΛΚΕ, για την αναπτυξιακή πορεία που παρουσιάζει παγκοσμίως ο τουρισμός κρουαζιέρας και τους στόχους που θέτει ο ΟΛΚΕ, προκειμένου να καταστήσει το λιμάνι home porting.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα