Νέος κύκλος αντιδράσεων για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Προανακριτικής

16:39 5/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου συνεχίζει να προκαλεί η επεισοδιακή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, για τη λίστα Λαγκάρντ την Πέμπτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του δέχθηκε υβριστική επίθεση από τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ακολούθησε οξύτατο φραστικό επεισόδιο, μεταξύ του κ. Βενιζέλου
και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την επεισοδιακή συνεδρίαση της προανακριτικής με πρωτοφανείς διαλόγους, ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Ο Πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», τόνισε ότι οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ζωή Κωνσταντόπουλου πήγαν στην επιτροπή για να δημιουργήσουν πρόβλημα.

«Με το παραμικρό έψαχνε την ευκαιρία να δημιουργήσει επεισόδια και μας έκανε όλους να ντρεπόμαστε», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης, κάνοντας λόγο για μια συνεδρίαση που το πρωί της Πέμπτης ήταν ντροπή και το απόγευμα υπόδειγμα.

Από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η ένταση προκλήθηκε από τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και πως στην απογευματινή συνεδρίαση που δεν μετείχαν οι δυο βουλευτές όλα κύλησαν ομαλά και έγινε συζήτηση για την ουσία της υπόθεση.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής με δήλωσή τους καταγγέλλουν ότι από την Πέμπτη «βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη και από άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Γίναμε μάρτυρες όχι μόνο της στημένης φασιστικής γελοίας παράστασης Κασιδιάρη, αλλά ταυτόχρονα και από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης βιώσαμε την εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας οργανωμένης προβοκάτσιας δηλαδή, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την πλήρη «κατανόηση», ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη. Τίποτα δεν έγινε τυχαία", τονίζουν οι δυο βουλευτές.

Θέμα προσωπικό για την κ. Κωνσταντοπούλου θέτει ο το μέλος της επιτροπής βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο BHMA FM. «Η κ.Κωνσταντοπούλου λειτουργεί ως τροχοπέδη, ενώ τις ουσιαστικές ερωτήσεις που βοηθούν στην διακρίβωση της αλήθειας τις κάνουν οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει: «Οι εικόνες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προκαλούν θλίψη, ευτελίζουν του θεσμούς και απαξιώνουν την πολιτική. Η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός πρέπει να αμυνθούν απέναντι σε κάθε μορφή φασιστικής παρεκτροπής.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τα γεγονότα που ντροπιάζουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς ζητούν να συγκληθεί η Διάσκεψη των προέδρων.

Σύμφωνα με πληροφοριες και μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Γ. Παπανδρέου με τον Χ.Μαρκογιαννάκη ο πρωην πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι θα καταθέσει σχετικό υπόμνημα για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.

Σχετικές ειδήσεις:

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Χθες το πρωί είχαμε μια συνεδρίαση ντροπή

Δρίτσας-Κοντωνής για προανακριτική: Επιχείρηση ταύτισης Ζ. Κωνσταντοπούλου με Κασιδιάρη

ΔΗΜΑΡ για προανακριτική: Να αμυνθούν η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός

Ο Γ. Παπανδρέου θα καταθέσει στην επιτροπή, αλλά με υπόμνημα λένε οι συνεργάτες του

Keywords
Τυχαία Θέματα