Συνεχείς συσκέψεις για να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα

15:12 5/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η κυβέρνηση, φιλοδοξώντας να κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα. Νέα τετράωρη σύσκεψη με το οικονομικο επιτελείο ςείχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, την Κυριακή. Στις 7 το απόγευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα έχει σύσκεψη με τους επικεφαλής
της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με τον ενιαίο φόρο των ακινήτων, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και την πορεία των εσόδων, να αποτελούν σύμφωνα με πληροφορίες ζητήματα στα οποία η τρόικα έχει εκφράσει επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ενδέχεται να βρεθεί λύση προκειμένου να καταλήξουν οι δυο πλευρές σε συμφωνία, τόσο όσον αφορά το θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank όσο και στο ζήτημα της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα. Απόσταση φαίνεται πως χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο καθώς η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο του αρμόδιου υπουργού Α. Μανιτάκη.

Η τρόικα, είχε σήμερα επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και με διοικήσεις τραπεζών, με επίκεντρο τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαψεύδει ότι έχει τεθεί βέτο, στην επικείμενη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας, με την Eurobank. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, σημείωσε ότι η συγχώνευση, θα πρέπει να γίνει με τρόπο συμβατό, προς την κοινοτική νομοθεσία και δεν θα πρέπει, να επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να κλείσει όλα τα μέτωπα, ώστε να εγκριθούν τα 6 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης. Προαπαιτούμενα, έξαλλου, για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από τη δόση του Δεκεμβρίου είναι η κινητικότητα στο δημόσιο, αλλά και η μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Για μια παράσταση μεταξύ φαρσοκωμωδίας και τραγωδίας, όπου οι κυβερνητικοί εταίροι δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε στο τί οι ίδιοι αποφάσισαν στη συνάντησή τους, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει ότι η βασική τους συμφωνία στο μνημόνιο παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Η επικοινωνιακή Βαβέλ της τρικομματικής συγκυβέρνησης συνεχίζεται και μετά τη μονιμοποίηση του χαρατσιού, μονιμοποιείται πλέον και η παρουσία της τρόικας στην πατρίδα μας για να θυμίσει ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα, σχολίασαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Σχετικές ειδήσεις:

Νέα συνάντηση τρόικας με Στουρνάρα το απόγευμα - Την Κυριακή με Σαμαρά

Κομισιόν: Δεν υπάρχει βέτο στη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αδιαπραγμάτευτη η βασική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων στο μνημόνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα