Εισαγγελέας: Ένοχος ο Θέμος για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ Χρήστο Ζαχόπουλο εισηγήθηκε στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής.

Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε στους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι για συμμετοχή στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό πλημμελήματος η πρώην συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού και πρωταγωνίστρια

της ιστορίας Εύη Τσέκου, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιγράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης, ο κ. Αγγελής ζήτησε να κηρυχθεί η Εύη Τσέκου αθώα λόγω αμφιβολιών.

Ο κ. Αγγελής τόνισε στην αγόρευσή του ότι ο Θέμος Αναστασιάδης αντέγραψε το οπτικοακουστικό υλικό που του πήγε η κ. Τσέκου όταν επισκέφθηκε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» χωρίς να γίνει αντιληπτός και, στη συνέχεια, παρέδωσε το DVD στον τότε επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Ανδριανό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος ότι ο Θέμος ήταν ο αποκαλούμενος «κομιστής» του επίμαχου DVD: «Ο Γιάννης Ανδριανός λέει την αλήθεια και ο Θέμος Αναστασιάδης λέει ψέματα» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αγγελής.

Ο εισαγγελέας άφησε αιχμές ότι η ενέργεια αυτή του κατηγορούμενου εκδότη ενδεχομένως συνδεόταν με την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ για τα οποία ελεγχόταν από το ΣΔΟΕ. Τον ισχυρισμό αυτόν προέβαλε, απολογούμενος, ο δικηγόρος Χρήστος Νικολουτσόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι με το «ροζ υλικό» ο Αναστασιάδης ήθελε «να εκβιάσει την κυβέρνηση».

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα