Νέος χιονιάς στα Τρίκαλα – Στους 60 πόντους το χιόνι στα ορεινά, κλειστά τα σχολεία

15:31 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 60 εκατοστά έφτασε το νέο χιόνι που πέφτει από το πρωί στα ορεινά των Τρικάλων, ενώ συνεχίζει να χιονίζει, όπως και στην πόλη.

Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό, ενώ απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο. Μεγάλη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς που κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων, καθώς εκτός από τη χιονόπτωση επικρατεί και ομίχλη, κυρίως στο ύψος του Μαλακασίου.

Με 45 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Με 17 μηχανήματα επιχειρεί ο δήμος στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες.

Τα

σχολεία παρέμειναν κλειστά σε όλο το νομό Τρικάλων, εξαιτίας της νέας χιονόπτωσης που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν ωστόσο τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης καθώς και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συλλόγων φροντιστών. Κανονικά λειτούργησαν επίσης οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Τρικκαίων. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη τι θα γίνει με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Στο μεταξύ, μετά από μία εβδομάδα περίπου συνεχούς χιονιά ολοσχερής είναι η καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιεργητές οπωροκηπευτικών. Μεγάλες οι καταστροφές και στην κτηνοτροφία στα Τρίκαλα, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας τα ζώα υποσιτίζονται, ενώ ήδη παρατηρούνται μειώσεις στην παραγωγή του γάλακτος. Δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες, διότι είναι δύσκολο οι αγρότες να προσεγγίσουν τα χωράφια τους.

Ανασπροσαρμοσμένα και σήμερα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων. Προς την Αθήνα εκτελέστηκαν δρομολόγια στις 7 και στις 10 το πρωί ενώ θα γίνει άλλο ένα δρομολόγιο στη 1 και στης 3:30 το μεσημέρι. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα στην υδροδότηση σπιτιών και στην πόλη των Τρικάλων μετά από μία εβδομάδα κακοκαιρίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΥΑΤ έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση, κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών της περασμένης εβδομάδας, πεντακοσίων (500) υδρομέτρων.

Το θετικό στο νέο κύμα κακοκαιρίας είναι ότι δεν επικρατούν όπως στο προηγούμενο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πόλη των Τρικάλων η θερμοκρασία σήμερα έπεσε μόλις έναν βαθμό κάτω από το μηδέν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα