Σέρρες: Αλεξ.Χαρίτσης: «Στόχος μας η στήριξη του αγροδιατροφικού συστήματος»

15:16 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στόχος μας είναι η στήριξη συνολικά του αγροδιατροφικού συστήματος σε όλα τα στάδια παραγωγής .Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ειδικά για την πρωτογενή παραγωγή έχει προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 6 δις ευρώ» .Τα παραπάνω υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλεξ.Χαρίτσης ,προσδιορίζοντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την στήριξη συνολικά του αγροδιατροφικού συστήματος σε όλα τα στάδια παραγωγής και συνολικά των αγροτικών περιοχών της χώρας. Κεντρικός

ομιλητής της ημερίδας που διοργάνωσε την Κυριακή η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ο αγροτικός τομέας πυλώνας για την ανάπτυξη της χώρας», έκανε αναφορά στις δράσεις που έχουν προκηρυχθεί μέσου του ΕΣΠΑ για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και για τις νέες που αναμένεται να προκηρυχθούν στο επόμενο τομέα. « Για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης η κυβέρνηση επιλέγει να αυξήσει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Οι πόροι κατευθύνονται στην ελληνική περιφέρεια, για δράσεις και έργα που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από άλλες πηγές, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς φορείς», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ.Χαρίτσης, ενώ απαρίθμησε και τα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτό στην Π.Ε. Σερρών. Συγκεκριμένα στην περιοχή των Σερρών:

από το ΠΑΑ χρηματοδοτούνται η βελτίωση του αρδευτικού δικτύου της πεδιάδας Σερρών (π/υ 1,2 εκατ. ευρώ) και η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου Νεοχωρίου (π/υ 0,5 εκατ. ευρώ)από το ΠΔΕ (συνολικά εθνικά και συγχρηματοδοτούμενα) χρηματοδοτήσαμε στα δύο χρόνια της κυβέρνησης έργα 60 εκατ. ευρώ (5 εκατ. ευρώ περισσότερα το 2016).
Keywords
Τυχαία Θέματα