Νέες ταραχές και συγκρούσεις ενάντια στην αστυνομική βία στη Γαλλία

09:31 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κατάσταση είναι τεταμένη σε αρκετά προάστια του Παρισιού και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας μετά τη σεξουαλική κακοποίηση με κλομπ νεαρού από αστυνομικό. Οι ταραχές είναι καθημερινό φαινόμενο με την αστυνομία να έχει συλλάβει πάνω από δέκα άτομα.

Το απόγευμα της Τετάρτης στις 18:00, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, περίπου 400 εξαγριωμένοι διαδηλωτές, άναψαν φωτιές, πέταξαν μπουκάλια και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς οι οποίοι

απάντησαν με δακρυγόνα. Ο σταθμός του μετρό Barbès έκλεισε και πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά.

Affrontements et jets massive de gaz lacrymogène à #Barbes. La foule est nassée mais les gaz sont partout pic.twitter.com/aBj2dtyfPZ

— Cyril Castell (@13kapsy) February 15, 2017

Νωρίτερα, χιλιάδες κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν συμμετάσχει σε πορεία ενάντια στην αστυνομική βία.

Στο μεταξύ, χθες βράδυ, περίπου 500 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Λιλ. Ξεκινώντας από την πλατεία Δημοκρατίας λίγο μετά τις 18:00, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία για σχεδόν δύο ώρες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Διακρίσεις παντού, δικαιοσύνη μηδέν». Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια. Ωστόσο, μια ομάδα εκατό ατόμων επέστρεψε στους δρόμους, αναποδογύρισε κάδους και πέταξε μπουκάλια. Η αστυνομία παρενέβη και συνέλαβε μια γυναίκα.

Ταραχές σημειώθηκαν χθες και στη Ρουέν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα και να συλληφθούν 21 στην περιοχή Saint-Sever όταν μια ομάδα 70 ατόμων από τους 150 συγκεντρωμένους έσπασε τζάμια καταστημάτων, αναποδογύρισε και έβαλε φωτιά σε κάδους. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα για να διαλύσει τους ταραξίες.

Πηγή: ΕΡΤ, Le Figaro

Keywords
Τυχαία Θέματα