Σε κρίσιμη καμπή η διαπραγμάτευση-Ασφυκτικά

09:22 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια για την αξιολόγηση, καθώς απομένουν τέσσερα 24ώρα έως το Eurogroup της Δευτέρας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδοκά πρόοδο έως το Eurogroup για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, με τον Πιέρ Μοσκοβισί να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι αξιόπιστες. «Καμπανάκι» από Ντάισελμπλουμ.

«Αυτοί που λένε ότι θα ήταν καλύτερη μια εξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος και ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, κατέληξαν στην κοινή διαπίστωση ότι η λιτότητα στην Ελλάδα πρέπει να τελειώσει. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα χαρακτήρισε καταστροφική οποιαδήποτε συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι προέχει η σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα, κάτι που -όπως είπε- είναι προς το συμφέρον όλων. «Αυτοί που λένε ότι θα ήταν καλύτερη μια εξοδος της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν» τονισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και η Ελλάδα θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι στις 20 Φλεβάρη μπορεί να δοθεί μια ισχυρή ώθηση, με τις πολιτικές παραμέτρους οι οποίες μπορούν να καταγραφούν από πλευράς του Eurogroup, που θα είναι και το πράσινο φως. Ο κος Βούτσης απέκλεισε το ενδεχομενο εκλογών για το 2017, όπως απέκλεισε κατηγορηματικά να επαναληφθούν τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015.

Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε με τη διεύρυνση των συμμαχιών μας τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απο την Καλαμάτα. Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι είναι κομμάτι της συμφωνίας, επειδή το ζήτησαν άλλοι, όμως αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Πηγή: ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις πριν το Eurogroup της Δευτέρας (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα