Νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις εκκρεμότητες της δόσης

09:50 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα σήμερα Δευτέρα κυβερνητικά στελέχη με στόχο την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις από την ΕΚΤ.

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου
να είχαν τηλεδιάσκεψη την Κυριακή για τις εκκρεμότητες.

Ανάμεσα στις τελευταίες περιλαμβάνονται θέματα του ασφαλιστικού, όπως η επιστροφή του ΕΚΑΣ, οι εκπτώσεις επί των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους επιστήμονες και η κάλυψη των εργατικών ατυχημάτων, τα «κόκκινα» δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου και κάποια άλλα.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να μην αποδέχεται τις θέσεις των θεσμών σε κάποια από αυτά όπως η αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους από τις αρχές του 2016.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατόν ώστε να υπάρξει εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM το συντομότερο δυνατόν και να δοθεί το πράσινο φως για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα για την παροχή φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από το ΔΣ της ΕΚΤ στις 2 Ιουνίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ απέστειλε επιστολή προς τους εκπροσώπους των θεσμών για τα τελευταία προαπαιτούμενα περιγράφοντας αυτά που προτίθεται να υλοποιήσει, αλλά και εκείνα που αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση.

The post Νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για τις εκκρεμότητες της δόσης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα