Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-5-2016

08:48 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση

Νέες προσκλήσεις από την Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης υπέγραψε δύο προσκλήσεις, για την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ 2014-2020 της ΠΑΜΘ, με αντικείμενο τη λήψη εξοπλισμού για τη διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την αγορά οχημάτων της ελληνικής αστυνομίας για την αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Οι προσκλήσεις απευθύνονται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

είναι συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000€. και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης.

Περιφέρεια και HATTA για τουρισμό

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, «Δώδεκα», συνεργάζεται μαζί της για το συνεχή εμπλουτισμό και την ανανέωση των πληροφοριών που την αφορούν. Είναι μία δυναμική πρόταση που έχει στόχο αφ’ ενός τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και αφ’ ετέρου την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία ώστε, συνδυασμός προορισμών με θεματικό αντικείμενο, να ενταχθούν στα προγράμματα μελών του HATTA και με κοινές δράσεις να υπάρξει μεταφορά τεχνογνωσίας και ενημέρωσης, προς τοπικά γραφεία τουρισμού, για να ασχοληθούν πιο δυναμικά με το κομμάτι του εισερχόμενου τουρισμού.

Ευρωκοινοβούλιο

Στις Βρυξέλλες ο Ιλχάν Αχμέτ

Σειρά επαφών με παράγοντες του αγροτικού χώρου που υπηρετούν στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε είχε στις Βρυξέλλες ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο εκπροσώπων του χώρου των καπνοπαραγωγών της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών της ποικιλίας του μπασμά στην Θράκη από τα διαθέσιμα του Β΄ Πυλώνα της νέας ΚΑΠ που προορίζονται για την Ελλάδα. Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι ο καπνός παρά το γεγονός ότι ως προϊόν βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην Ε.Ε., δεν έχουν εκλείψει οι δυνατότητες ενίσχυσης του στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση, τεχνογνωσία και επίγνωση των προτεραιοτήτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στο γαλακτοκομικό τομέα στην ΕΕ, παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας, κ. PhilHogan, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, τόνισε ότι : «Ο κτηνοτροφικός τομέας στην Ελλάδα αφανίζεται με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Πολιτική

Καταστροφές στην αγροτική παραγωγή από καιρικά φαινόμενα στην Ροδόπη

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ απέστειλε η πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη κα Βούλα Ελευθεριάδου εκφράζοντας την αγωνία των πληγέντων από τα καιρικά φαινόμενα αγροτών του νομού Ροδόπης. «H έγκαιρη από τον ΕΛΓΑ διεκπεραίωση της εκτίμησης των ζημιών από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις και η όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Ροδόπης είναι επιτακτική ανάγκη και δεν χρήζει καμίας καθυστέρησης δεδομένου πως μεγάλο μέρος της παραγωγής του νομού σε βαμβάκι σιτηρά, καλαμπόκι , κηπευτικά και οπωροφόρα δένδρα έχει καταστραφεί με αποτέλεσμα να απαιτείται η άμεση οικονομική στήριξη.» τονίζεται στην επιστολή.

Δήμος

Είδη παντοπωλείου στους απόρους

Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Ροδόπης καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπώναπό σήμερα Δευτέρα 30/05/2016 στις 11:00 το πρωϊ έως τις – 14:30, αύριο Τρίτη 31/05/2016 και την Τετάρτη 01/06/2016 από τις 09:00 έως τις 14:00 θα διανείμουν είδη παντοπωλείου και βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).

Οι ενιστάμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί θα παραλάβουν τα προϊόντα που τους αντιστοιχούν την Τετάρτη 01/06/2016 ώρα 09:00 – 14:00. Την ίδια μέρα μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα προηγούμενων διανομών, όσοι ωφελούμενοι δεν τα είχαν παραλάβει.

Πολιτισμός

Οι Φιλοτέχνες γιορτάζουν

Η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής την πρώτη της μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα» και μουσικούς την παραδοσιακή ορχήστρα «Εμπειροτέχνες» και δύο μουσικοί από την Κομοτηνή, τον Δημήτρη Κυριακάκη και τον Θάνο Καρακατσιάνη. Θα συμμετέχουν 100 περίπου χορευτές από όλα τα τμήματα χορού που λειτούργησαν κατά τη φετινή χρονιά, καθώς και η παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου.

Αστυνομικό Δελτίο

Αποφυγή εξαπάτησης

H Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, που υποδύονται τηλεφωνικώς συγγενικά τους πρόσωπα ή ισχυρίζονται ότι καλούν εκ μέρους τους. Οι δράστες επικοινωνούν με τα υποψήφια θύματά τους, κυρίως με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος από συγγενή τους και ζητούν την καταβολή χρημάτων

Από πέρυσι μέχρι σήμερα, έχει συλληφθεί πλήθος δραστών και έχει σχηματιστεί μεγάλος αριθμός δικογραφιών για τέτοιου είδους υποθέσεις εξαπάτησης

Οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται πάντα στις αστυνομικές Αρχές, ακόμα και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω έναρξης των εργασιών κατασκευής αντιολισθηρής στρώσης στο κυκλοφορούμενο οδικό τμήμα του κάθετου άξονα στο τμήμα από Τυχηρό έως Νυμφαία, που θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 10-06-2016, διότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. . Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης στο τμήμα Νυμφαίας –Πανδρόσου – Καρυδιάς.

Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 19 και 55 ετών, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων

Συλλήψεις για οπλοφορία

Συνελήφθησαν σε χωριά της Ροδόπης 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 πιστόλια (κρότου – αερίου), 1 σπρέι πιπεριού και 16 φυσίγγια

Καιρός

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 30-5-2016
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας και υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς στην Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

The post Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-5-2016 appeared first on ert.gr.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, πεπ, hatta, αμθ, επιμηκυνση, βρυξέλλες, ελλαδα, ελγα, ιουνίου, θεατρο, συλληψεις, καιρος, μαΐου, αιγαιο, ert, τελη κυκλοφοριας, υπουργειο εσωτερικων, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, ελγα αποζημιωσεις, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, αστυνομια, αφρικη, ελγα, θρακη, πλαισιο, προγραμμα, προγνωση καιρου, ωρα, ert.gr, αγορα, αγροτικη, αγωνια, αιτησεις, αμθ, αχμετ, βαμβακι, βορεια, βρισκεται, βρυξέλλες, γεγονος, γραφεια, δευτερα, δημος, δικτυο, υπαρχει, ελληνικη αστυνομια, εσωτερικων, ετων, ιδια, ιλχάν αχμέτ, κηπευτικα, ληψη, μαΐου, παντα, οπωροφορα, οχηματων, παυλιδης, πεπ, πιστολια, προγραμματα, συζητηση, σπρει πιπεριου, σπρει, τμημα, τριτη, ωρες, μποφορ, ειδη, hatta, ηπειρωτικα, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, κομματι, ορχηστρα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα