Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ – Στην ατζέντα η «Συμφωνία Αλήθειας» της Ν.Δ προς δανειστές

08:56 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ συναντάται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο τραπέζι της συνάντησης με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει τη νέα «Συμφωνία Αλήθειας» που θα προτείνει η ΝΔ

στους δανειστές και η οποία έχει ως βάση της, 4% ρυθμούς ανάπτυξης και 2% πλεόνασμα, με πενταετή σχεδιασμό για την Ελλάδα του 2017 -2021.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία που παρουσίασε και στην τελευταία ομιλία του στη Βουλή ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες για μία μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» που να προβλέπει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% και ταυτόχρονα αύξηση του ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 4%.

Πλην της κυρίας Μέρκελ, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και με άλλους Ευρωπαίους. Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο γενικός γραμματέας του Ε.Λ.Κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίζ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος του Λουξεμβούργου Μαρκ Σπάουτζ, ο επικεφαλής του Ε.Λ.Κ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ε.Λ.Κ. Ζόζεφ Ντόουλ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1

The post Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ – Στην ατζέντα η «Συμφωνία Αλήθειας» της Ν.Δ προς δανειστές appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα