Νέα χρήση για τους κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους της Βρετανίας

17:38 22/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να έχασαν, τα τελευταία χρόνια, κάτι από την αρχική χρησιμότητά τους. Εξακολουθούν ωστόσο να αποτελούν σύμβολα του πολιτισμού και της καθημερινότητας της Αγγλίας των περασμένων δεκαετιών. Για το λόγο αυτό, η παρουσία τους από τους δρόμους δεν θα μπορούσε να εκλείψει, παρότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, σε πόλεις κωμοπόλεις και χωριά.

Και αφού στην εποχή των smart phones, των κινητών τηλεφώνων και του ίντερνετ ελάχιστοι είναι πια οι Άγγλοι που τηλεφωνούν

από τους κόκκινους θαλάμους , η εταιρεία Pod Works φιλοδοξεί να τους μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένα γραφεία, που διαθέτουν wi-fi, τηλέφωνο, εκτυπωτή, σκάνερ και δωρεάν καφέ και τσάι.

Έτσι, οι ειδικοί πιστεύουν ότι, άνθρωποι που θα θέλουν να δουλέψουν κάπου ήσυχα, έχοντας στη διάθεσή τους τις υπηρεσίες της τεχνολογίας, θα προτιμήσουν να τους χρησιμοποιήσουν αντί να πάνε σε κάποιο ίντερνετ καφέ. Να σημειωθεί μάλιστα ότι κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη μετατραπεί σε βιβλιοθήκες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, o πρώτος θάλαμος άνοιξε στο κεντρικό Λονδίνο, στην Russell Square, και από τον Οκτώβριο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, η μηνιαία συνδρομή για τη χρήση του θαλάμου ανέρχεται στις 25 αγγλικές λίρες.

«Θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ιδέα να τους αναμορφώσουμε και να τους φέρουμε στον 21ο αιώνα», ανέφερε η διαχειριστική διευθύντρια της Pod Works UK, Λόρνα Μουρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα