Νέα αύξηση τουρισμού τον Ιούλιο

08:57 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα πρόσφατα στοιχεία για την ταξιδιωτική κίνηση του Ιουλίου ενισχύουν τις εκτιμήσεις για νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2018. Οι αφίξεις τουριστών στα κεντρικά και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ελέγχει η γερμανική Fraport είναι αυξημένες και οι πληρότητες των πτήσεων κυμαίνονται άνω του 80%.

Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι από τα 19 περιφερειακά αεροδρόμια ήρθαν στην Ελλάδα πάνω από 3,1 εκατ. ξένοι επισκέπτες καταγράφοντας αύξηση 11-12% σε σχέση με τον Ιούλιο 2017. Σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται

ότι θα κυμανθούν και ο φετινός Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος. Ήδη ανακοινώθηκε ότι η Aegean επιμηκύνει έως τις 13 Οκτωβρίου τις πτήσεις της στο Άκτιο ενώ σημαντική είναι και η αύξηση του πτητικού έργου στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα οι αφίξεις από διεθνείς πτήσεις στο πρώτο εξάμηνο εφέτος είναι τριπλάσιες σε σχέση με πέρσι. Μεγάλες αυξήσεις σημειώνονται και στις οδικές αφίξεις. Στην Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ το 21018 καταγράφεται αύξηση 16,8 % σε σχέση με το 2017 και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 21,7%. Τέλος, σημειώνεται ότι οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων στους περισσότερους προορισμούς κινούνται σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα