Κομοτηνή:9-8-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:21 9/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιφέρεια
Καταπολέμηση των κουνουπιών
Αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή θα διενεργηθεί σήμερα στη Ροδόπη για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Φυσικό και αγροτικό περιβάλλον περιοχών της Π.Ε. Ροδόπης. Ώρα έναρξης αεροψεκασμών: μετά την δύση του ηλίου και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Προφυλάξεις: παρακαλούνται να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης

από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Κόμματα – Κινήματα
73 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι
Ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση εβδομήντα τριών χρόνων από την χρήση ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945) εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη. «Αγωνιζόμαστε για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και σημειώνονται ως κύρια αιτήματα: «Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές. Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Εθελοντισμός
Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων Δυνάμεων
Στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο του Δ΄ Σώματος Στρατού και της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού αποτελούμενο από Ιατρό Άνευ Ειδικότητας, θα επισκεφτεί σήμερα το χωριό Τυχηρό, από 09:30Ω έως 11:00Ω, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Ευρώπη
Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων
Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος Ανταλλαγής Νέων Diversifi3D. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βιωματικής και μη τυπικής μάθησης, που φέρνει κοντά την Πολιτιστική Κληρονομιά με την τεχνολογία 3D printing. Το πρόγραμμα υλοποιεί η Πυθία ΚΟΙΝΣΕΠ. Πληροφορίες & ερωτήσεις στο > &

Πολιτισμός
Εκδήλωση στη ΦΕΞ
«Ἡ Ἀριστοτελική Λογική τοῦ Γεωργίου Βιζυηνοῦ καὶ ἡ Γνωσιακὴ-Συμπεριφορικὴ της Διάσταση» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 21.00 στην αυλή με τα Χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Την ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Δρ Γεώργιος Βαρβατσούλιας, Ψυχολόγος – Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτού στο NHS (Βρετανικό ΕΣΥ), Barnet IAPT, Βορείου Λονδίνου.

Πανηγύρι
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη διοργανώνει την Ιερά Πανήγυρη της «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» στον Ροδίτη την Τετάρτη 15 Αυγούστου στις 20:30.

Κοινωνικά
Το τελευταία «αντίο» στον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ροδόπης
Το τελευταίο «αντίο» λένε φίλοι, συγγενείς και συνοδοιπόροι του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Στεφάνου Κουτσογιάννη. Η είδηση του θανάτου του συγκίνησε όλους όσοι τον γνώριζαν. Διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1990-1993 επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προσπαθώντας με ευγένεια και κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους να στηρίξει με τις επιλογές του την Ροδόπη.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ξάνθη
Παράλληλα, εξετάζονται οι υποθέσεις της δολοφονίας του ασφαλιστή Κώστα Δαλακούρα και της αυτοκτονίας του επιχειρηματία Αγκόπ Μπαλατλιάν από την Αστυνομία της Ξάνθης. Η Αστυνομία μελετά τη σύνδεση των δύο θανάτων που σημειώθηκαν με διαφορά ωρών την Τρίτη στην Ξάνθη, όπου βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν προχθές (7-8-2018), τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Μέστης – Κομοτηνής τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον κόμβο Ιάσμου, το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και ακινητοποιήθηκε, ενώ οι δύο διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν, πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 16χρονου περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον οδηγούσε το παραπάνω όχημα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
Σεμινάριο Αυτοάμυνας για Σώματα Ασφαλείας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δωρεάν σεμινάριο Αστυνομικής Αυτοάμυνας & Σώματα Ασφαλείας με τον διακεκριμένο SHIHAN Toni I. Petrov JU-JITSU Self Defense (υπεύθυνος εκπαιδευτής σωμάτων ασφαλείας στη Βουλγαρία), το οποίο πραγματοποιήθηκε Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 στην έδρα της Ακαδημίας «ΔΙΑΣ-BUDO ACADEMY» μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου προπονητή της Ακαδημίας Αλέξανδρου Παρασίδη ( 5 dan self defence). Στο σεμινάριο συμμετείχαν μεταξύ άλλων στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Να τονισθεί η ευγενική προσφορά του δάσκαλου Τόνι Πετρόβ προς το σύλλογο, ο οποίος μοιράστηκε τις γνώσεις και τις δεξιότητές του αφιλοκερδώς. Να υπενθυμίσουμε, ότι παράλληλα με τις πολλές δραστηριότητες ο σύλλογος «ΔΙΑΣ- Budo Academy》έχει διοργανώσει συνολικά 7 δωρεάν σεμινάρια για γυναίκες, με σκοπό την εκμάθηση των απαραίτητων αρχών αυτοάμυνας.

Καιρός
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ελλαδα, βασεις, νατο, προσφορες, νοδε, ευγένεια, ξανθη, ελασ, θεσσαλονικη, defence, καιρος, αιγαιο, ert, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, βομβα αιθριο, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, δωρεαν σεμιναρια, το θεμα, αστυνομια, αυτοκινητο, δωρεαν, εδρα, ζωα, θεμα, προγραμμα, υγεια, υφεση, χιροσιμα, ωρα, αφορμη, βρισκεται, γεωργιου, γινει, δευτερα, διαστημα, εγνατια, ειρηνη, ελασ, εξετασεις, επιτυχια, ερευνες, ετων, τεχνολογια, χαμαμ, ομιλια, ιστορικο, κυρια, ναγκασακι, νατο, νοδε, παντα, οδηγος, οχημα, πεδιο, περιβαλλον, πυθια, σεμιναρια, τονι, τριτη, υλοποιηση, φυσικο, ωρες, αυλη, μποφορ, εβδομηντα, εφαρμογη, ερωτησεις, ευγένεια, φιλοι, γνωσεις, ηπειρωτικα, ιατρικο, κωνσταντινου, πληροφοριες, ψυχολογος, σημα, σωματα, σωματα ασφαλειας, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα