Να καθαριστεί ο ελαιώνας και το ΚΥΤ Μόριας ζητούν οι κάτοικοι

18:04 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση αποκατάσταση του ελαιώνα και του ΚΥΤ Μόριας από τα απορρίμματα, ζητούν με επιστολή τους στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μετανάστευσης και στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο σύλλογος κατοίκων Μόριας – Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων.

Όπως σημειώνουν “πρόκειται για απόβλητα  και απορρίμματα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών και όχι των δημοτών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να συλλεχθούν από τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, η οποία δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και

το επαρκές προσωπικό γι’ αυτή τη δουλειά. Τα απόβλητα του ΚΥΤ πρέπει να συλλεχθούν με μέριμνα της κεντρικής διοίκησης, να διαχωριστούν, να τεμαχισθούν και να απομακρυνθούν με κοντέινερ. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις πρόχειρες κατασκευές που βρίσκονται στο δρόμο προς το πρώην ΚΥΤ που ισοδυναμούν με εκατοντάδες κυβικά απόβλητα. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή στερείται αρκετών κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης που έχουν καταστραφεί μετά από συμπλοκές ή άλλες χρήσεις”.

Επισημαίνουν ότι η αλλαγή των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ημέρες μπορεί να επιφέρει πολλούς κινδύνους και ζητούν “την άμεση συλλογή και απομάκρυνση των απορριμμάτων, των ογκωδών και των λοιπών φερτών υλικών, τον καθαρισμό των ρεμάτων, καθώς και την άμεση αποκατάσταση του χώρου, βάσει των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων”.

The post Να καθαριστεί ο ελαιώνας και το ΚΥΤ Μόριας ζητούν οι κάτοικοι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα