Δρομολογούνται έργα οδικής ασφάλειας 1,7 εκατ. ευρώ στην Μαγνησία

18:04 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έργα ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ  για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης που οδηγούν στην υπογραφή της σύμβασης του έργου, αποκατάστασης βλαβών τεχνικών έργων του οδικού δικτύου Μαγνησίας.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε τεχνικά (τοιχία, τάφρους, συρματοκιβώτια) που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας δρομολογούμε σημαντικές παρεμβάσεις

για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Υλοποιούμε έργα ουσίας, που βελτιώνουν την καθημερινότητα, δημιουργούν θέσεις εργασίας και στηρίζουν την τοπική οικονομία», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα σημεία παρέμβασης

Οικισμός Αγίου Ιωάννη (Επαρχιακή Οδός Αγ. Δημητρίου-Αγ. Ιωάννη),  Επαρχιακή Οδός Αγριάς – Δράκειας στις θέσεις, πλησίον Μακρυράχης – Μακρυράχη – Χορευτό – και Είσοδο Σούρπης Αλμυρού (Τεχνικό Χολορέματος)

 Το έργο περιλαμβάνει την  κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, πασσαλότοιχων, κατασκευή τεχνικών οδού διευθέτησης ομβρίων (τριγωνικές τάφροι, τραπεζοειδείς οχετοί, πτερυγότοιχοι κλπ), καθώς και  αντιστήριξη πρανών με συρματοκιβώτια

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου, Ρεπορτάζ- Σύνταξη- Επιμέλεια: Φρόσω Παύλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα