Να φτάσει παντού το μήνυμα του Ν. Καζαντζάκη

09:55 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη θέληση τους με αφορμή το έτος Νίκου Καζαντζάκη, το μήνυμα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα να φτάσει παντού στον κόσμο με την οργάνωση εκδηλώσεων, εξέφρασαν σε συνάντηση τους στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών και άλλοι φορείς.

Συγκεκριμένα, Περιφέρεια, Δήμοι και φορείς οργανώνουν εκδηλώσεις, ενώ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Πλευράκης, ανέφερε ότι θα γίνουν εκδηλώσεις στην Κρήτη

από 28 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, και θα φιλοξενηθούν 60 Έλληνες νέοι από την Ουκρανία, τη Ρωσία, την Αρμενία το Καζακστάν. Το όλο πρόγραμμα, όπως είπε, ονομάζεται «Βήματα του Καζαντζάκη» και εξήγησε ότι ο Καζαντζάκης ήταν απεσταλμένος στον Πόντο από τον άλλο μεγάλο Κρητικό τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και έσωσε χιλιάδες Έλληνες.
«Πρέπει να αναδείξουμε, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το μεγάλο έργο του μεγάλου συγγραφέα και ενώνουμε δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Αναφερόμενος στις εκδηλώσεις ο κ. Πλευράκης σημείωσε: «Ετοιμάζουμε μαζί με την Περιφέρεια, τους δήμους, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Πολιτισμού, τις εκδηλώσεις του Καλοκαιριού, αναφορικά για το μεγάλο μας δάσκαλο το Νίκο Καζαντζάκη. Η Κρήτη για μια ακόμη φορά μετά την Πανορθόδοξη Σύνοδο του περασμένου Καλοκαιριού, θα είναι στο κέντρο των πνευματικών εξελίξεων και αυτό το Καλοκαίρι».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε ότι «οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι αντάξιες ενός ανθρώπου που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του» και πρόσθεσε: «Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνομε, να είναι οι εκδηλώσεις ανάλογες του διαμετρήματος του μεγάλου Ηρακλειώτη».
Η Νίκη Σταύρου διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη ανέφερε: «Όλος ο κόσμος γίνεται Κρήτη όταν διαβάζει Καζαντζάκη. Έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις, θα τις ανακοινώνουμε συνέχεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα