Μοριακός αναλυτής στο Κ.Υ. Σκιάθου που ενισχύεται με 12 άτομα προσωπικό

12:02 19/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 4 Ιουλίου αναμένεται η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από την Αυστρία ενώ το πρόγραμμα των πτήσεων θα καθοριστεί μέχρι τέλος του μήνα και αναμένεται κάθε εβδομάδα να έρχονται έξι με επτά αεροσκάφη αρχικά και θα αυξηθούν μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Το Κ.Υ. Σκιάθου

Το νησί του Παπαδιαμάντη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες του με την πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων και δωματίων να ανοίγουν την 1η

Ιουλίου και το δήμο να συμβάλλει με περαιτέρω μείωση των τελών αλλά και άλλες διευκολύνσεις.  Επιπλέον σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ αλλά και την 5η ΥΠΕ έχει εκπονηθεί υγειονομικό σχέδιο τόσο για δειγματοληπτικούς ελέγχους όσο και για αντιμετώπιση ύποπτου περιστατικού. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Τζούμας, το Κέντρο Υγείας του νησιού θα ενισχυθεί με 12 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οδηγούς ασθενοφόρο αλλά και με δύο κινητές μονάδες υγείας που θα είναι στελεχωμένες με έναν οδηγό και μία νοσηλεύτρια. Επιπλέον ένας από τους 11 μοριακούς αναλυτές για τα νησιά θα δοθεί στο Κ.Υ. Σκιάθου και μέσα σε δύο ώρες από τη λήψη του δείγματος θα υπάρχουν αποτελέσματα για το όποιο ύποπτο περιστατικό.

«Είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και θα πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Σερέτη της 5ης ΥΠΕ για την πολύ καλή συνεργασία. Το θέμα είναι να ανταποκριθούν οι πολίτες, και οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι. Και αυτό γιατί κάποιες χώρες για τις οποίες η κυβέρνησή μας έχει ανοίξει τα σύνορα, εντούτοις οι ίδιες καλούν τους πολίτες τους να μην ταξιδέψουν εκτός χώρας», εξήγησε ο κ. Τζούμας.

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή, μειωμένη κατά πολύ χρονικά τουριστική περίοδο, επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα εκπονήσει έγκαιρα ένα σχέδιο στήριξης των κατοίκων του νησιού, καθώς τουλάχιστον ένα άτομο σε κάθε οικογένεια απασχολείται στον τομέα του τουρισμού και είναι σίγουρο ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα