Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για την δόση λέει ο Ντάϊσελμπλουμ

12:20 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα αποφασίσει για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος μιλούσε επίσης με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του ΔΣ του ESM.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι η χειρότερη φάση στις σχέσεις με την Ελλάδα

ήταν πέρυσι το καλοκαίρι αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. «Υπάρχουν διαφωνίες αλλά τις συζητάμε,» πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στη θέση του κ. Στουρνάρα ότι ο στόχος για 3,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 και μετά δεν είναι ρεαλιστικός, ο ίδιος ανέφερε ότι το 3,5% δεν είναι ρεαλιστικό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι το θέμα του χρονοδιαγράμματος για την ελάφρυνση του χρέους έχει ήδη χαραχθεί. Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν νωρίτερα, αλλά η συζήτηση για το χρέος θα ολοκληρωθεί με το τέλος του ελληνικού προγράμματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στη μεταχείριση των χωρών-μελών από την Κομισιόν αναφορικά με την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα