Bόλος: Καθοριστικό το καλοκαίρι για την ανάπτυξη του λιμανιού

10:58 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Βόλου το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της απεργίας των λιμενεργατών στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. «Το θέμα είναι η αύξηση στην κίνηση να μην είναι συγκυριακή αλλά σταθερή καθώς το ενδιαφέρον των εταιρειών είναι μεγάλο, ειδικά μετά τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό

καθεστώς των λιμανιών του Πειραιά και τη θεσσαλονίκης» σχολίασε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Εξήγησε ότι οι υφιστάμενες υλικοτεχνικές υποδομές, αλλά και το προσωπικό δεν επαρκούν για να καλύψουν σταθερά μία τέτοια ζήτηση. Ανέφερε ότι στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Ποσειδώνια» είχε την ευκαιρία με τους συνεργάτες του να συνομιλήσουν με δύο τουλάχιστον εταιρείες στο τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων με όλες τις απαιτούμενες παροχές και τεχνικές δυνατότητες στην τρίτη προβλήτα. Αλλά και αυτό δεν επαρκεί. Θα πρέπει να δούμε την επέκταση του λιμανιού στα δυτικά του Παγασητικού. Όλο το καλοκαίρι θα γίνονται συζητήσεις και διεργασίες με τα αρμόδια υπουργεία και γι αυτό το θέμα, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας» ανέφερε.

Στο πλαίσιο των «Ποσειδωνίων» ο ΟΛΒ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με εταιρείες στον τομέα της κρουαζιέρας και ανέφερε ότι ήδη ο ΟΛΒ έχει προχωρήσει σε βασικές παρεμβάσεις στο χώρο υποδοχής ενώ αναδείχθηκε και η ανάδοχος εταιρεία που θα χειρίζεται το σύστημα ασφάλειας του λιμανιού. «Δημιουργούμε ένα διάδρομο υποδοχής των τουριστών με λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις ώστε να οδηγούνται με ασφάλεια στην πόλη του Βόλου» διευκρίνισε ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα