Με τον πρόεδρο της ΝΔ συναντήθηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

00:04 4/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση διάρκειας είκοσι περίπου λεπτών είχαν, σήμερα το βράδυ (3-3-2019) αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το τέλος της ομιλίας του στην εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητας Αγοραστού, που έγινε στο ξενοδοχείο Valis Resort, στην Αγριά.

Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση πάνω στο θέμα. Ειδικότερα, όπως δήλωσε μετά την συνάντηση, ο κ. Στέλιος Λημνιός, εξέθεσαν το πρόβλημα και τις ανησυχίες των πολιτών

του Βόλου για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης.

Εξέφρασαν ακόμη, την ανησυχία τους για τα υψηλά ποσοστό θανάτων από καρκίνους και εγκεφαλικά που καταγράφονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Λημνιό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη λύπη του για την πραγματικότητα, δηλώνοντας πως γενικά η θέση του είναι υπέρ της καύσης σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας, ωστόσο, θα εξετάσει το θέμα αυτό, όσον αφορά την τσιμεντοβιομηχανία.

Υποσχέθηκε ακόμη, ότι με τους τεχνικούς του συμβούλους, καθηγητές του Πολυτεχνείου που γνωρίζει, θα προσπαθήσει να έρθει ξανά σε επαφή με την επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.
Η θέση που διατύπωσαν ο κ. Λημνιός και οι κ.κ. Ηλιοπούλου και Τζανετουλάκου προς τον κ. Μητσοτάκη ήταν πως πρέπει να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να ανακληθεί η άδειά της, ενώ του ζήτησαν να μεταφέρει σε όλο τον πολιτικό κόσμο την πρόθεση της κοινωνίας του Βόλου να μην επιτρέψει αυτή τη δραστηριότητα, καθώς και ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να το πετύχουν.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα