Με τον όρο «παθητικός εμβολιασμός» η Γερμανία εγκαινιάζει τη μονοκλωνική θεραπεία

15:52 24/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίνει το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων, την ίδια πειραματική θεραπεία που πιστεύεται ότι βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να ανακάμψει από την Covid-19. Την ώρα που επικρατεί πανευρωπαϊκή δυσαρέσκεια για τις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων αλλά και ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού,  η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε 200.000 δόσεις για 400 εκατομμύρια ευρώ.

«Λειτουργούν σαν παθητικός εμβολιασμός. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα αρχικά στάδια μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς υψηλού κινδύνου να αποφύγουν

μια πιο σοβαρή εξέλιξη», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn.

Το κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων θα δοθεί σε πανεπιστημιακές κλινικές την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ο αρμόδιος υπουργός, χωρίς να αποκαλύπτει τον προμηθευτή.

Germany will become the first European Union country to start using the same experimental antibodies treatment credited with helping Donald Trump recover from Covid-19, health minister Jens Spahn said Sunday

AFP News Agency (@AFP) January 24, 2021

Η αμερικανική εταιρεία Eli Lilly έχει αναπτύξει παρόμοια θεραπεία, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP.

Η νέα θεραπεία είναι ένας συνδυασμός δύο εργαστηριακών αντισωμάτων, δηλαδή πρωτεϊνών που καταπολεμούν τις λοιμώξεις .

Τα αντισώματα προσκολλώνται σε διαφορετικά μέρη της πρωτεΐνης του ιού, παραμορφώνοντας τη δομή του και μετατρέποντας τον σε «κλειδί που χτυπήθηκε και δεν ταιριάζει πλέον στην κλειδαριά».

Η παραγγελία της Γερμανίας έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης απογοήτευσης για τις καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα διάθεσης των εμβολίων, με την  Pfizer / BioNTech και AstraZeneca να επικαλούνται μείωση της παραγωγής.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κλειώ Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα