Με τη βροχή και τη λάσπη αντιμέτωποι άλλη μια μέρα οι πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ

15:06 25/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η θέση όπου δημιουργήθηκε το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας όλο τον χειμώνα. Μετατρέπεται σε λασπότοπο ακόμα και με λίγη βροχή, ενώ είναι εκτεθειμένο στους θυελλώδεις ανέμους και στον χιονιά. Η περιοχή δε στεγνώνει εύκολα, και τους χειμερινούς μήνες -ειδικά με βροχές- παραμένει λασπότοπος.

Σε αυτή την κατάσταση διαβιούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, παρ’ όλες τις προσπάθειες να γίνουν αποστραγγιστικά έργα και να μετακινούνται οι σκηνές από τις περιοχές που

είναι πιο προβληματικές.

Στους πρόσφυγες έχουν δοθεί παλέτες για να στεγανοποιήσουν τις σκηνές τους, αλλά δεν αρκεί. Παντού κοινόχρηστοι χώροι γεμίζουν νερά, τα υπάρχοντά τους βρέχονται, και χωρίς ρεύμα και θέρμανση στις περισσότερες σκηνές, ο αγώνας των ανθρώπων να στεγνώσουν τα υπάρχοντά τους, να στεγανοποιήσουν τις σκηνές τους και να εξασφαλίσουν λίγη ζεστασιά είναι καθημερινός.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στη δομή βρίσκονται 6.600 αιτούντες άσυλο. Μέσα στην εβδομάδα μετακινήθηκαν 250 άτομα σε δομές τις ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, υπάρχει μία απόκλιση 300 ατόμων, κάποιοι από αυτούς πιθανόν μετακινήθηκαν σε ομοεθνείς τους σε διαμερίσματα για να προστατευτούν από το κρύο.

Όσον αφορά το μέτωπο του κορονοϊού, σήμερα βγήκαν από τη δομή καραντίνας όσοι είχαν έρθει σε επαφή με τους 36 πρόσφυγες έφτασαν με βάρκα κατευθείαν μέσα στο  ΚΥΤ την προηγούμενη Δευτέρα και είχαν βρει στέγη σε σκηνές μέσα στη δομή. Τις πρώτες ώρες είχαν εντοπιστεί εννέα άτομα, και στη συνέχεια και οι υπόλοιποι, που μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας του δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ. Νοσούντες από κορονοϊό δεν καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο ΚΥΤ, όπου γίνονται τεστ όταν χρειάζεται.

The post Με τη βροχή και τη λάσπη αντιμέτωποι άλλη μια μέρα οι πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα