Με θετικά μηνύματα στις αποσκευές του ο Α. Σαμαράς πηγαίνει στην Κίνα

21:33 14/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Να εκμεταλλευτεί την θετική χρονική συγκυρία για την χώρα θέλει ο Αντώνης Σαμαράς και τα ξημερώματα αναχωρεί για την Κίνα.
Ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του θα μεταφέρει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας του οίκου «Fitch», την εκταμίευση της διπλής δόσης, αλλά και τα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό.Ο πρωθυπουργός θα είναι ο δεύτερος δυτικός ηγέτης που θα γίνει δεκτός από την νέα κινεζική ηγεσία. Ο πρώτος ήταν
ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Α. Σαμαράς, θα μιλήσει στην κινεζική ακαδημία κοινωνικών επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας, ενώ θα μιλήσει και σε Έλληνες κ κινέζους επιχειρηματίες. "Υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για συγκριμένα σχέδια" λένε στην κυβέρνηση.

Στην επιστροφή από την Κίνα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Αζερμπαϊτζάν, μία χώρα κολοσσό στο χώρο της ενέργειας, που έχει ήδη δείξει ενδιαφέρον για την ΔΕΣΦΑ, ενώ υπάρχει πάντα στο τραπέζι και ο αγωγός μεταφοράς Αζέρικου αερίου ΤΑP, στην Ευρώπη κ μέσω Ελλάδας.

Πάντως ο κ. Σαμαράς δεν ξεχνάει, λένε συνομιλητές του, την καθημερινότητα. Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι την Δευτέρα, υπήρξε σύσκεψη για την πυροπροστασία, και την Τρίτη, για την τουριστική περίοδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα