«Μαζί για τη Ζάκυνθο»: Να ενταχθούν για χρηματοδότηση βιολογικές μονάδες

14:34 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Στην ημερίδα στις 7-3-2018 με θέμα “Διαχείριση υγρών αποβλήτων στη Ζάκυνθο” ανακοινώθηκε ότι υλοποιείται προγραμματική σύμβαση για την εφαρμογή Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων σε οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας (από 2000 έως 15000 ισοδύναμους κατοίκους)», επισημαίνει η δημοτική παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο», με επικεφαλής τον Γιώργο Αρμένη, με αφορμή την εν λόγω ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της παράταξης.

«Έχουν εξασφαλιστεί 916 εκατ. Ευρώ του ΕΣΠΑ αποκλειστικά για μελέτες,

κατασκευή και λειτουργία έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών που περιλαμβάνονται στη μελέτη καταγραφής των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας που ολοκληρώθηκε το 2009. Δυστυχώς από την καταγραφή αυτή απουσιάζουν οι οικισμοί της Ζακύνθου», αναφέρει.

«Απαιτείται η Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, ο Δήμος Ζακύνθου και η ΔΕΥΑΖ να στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να ενταχθούν για χρηματοδότηση βιολογικές μονάδες σε τουριστικούς οικισμούς όπως Καταστάρι-Αλυκές -Αλικανάς, Αγιος Νικόλαος Βολιμών, Κερί-Λίμνη Κεριού, Τραγάκι κλπ. Καλούμε τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στη Ζάκυνθο να ενεργοποιηθούν άμεσα και να εντάξουν τους οικισμούς της Ζακύνθου στην Προγραμματική Σύμβαση», προσθέτει.

The post «Μαζί για τη Ζάκυνθο»: Να ενταχθούν για χρηματοδότηση βιολογικές μονάδες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα