Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση (video)

14:04 12/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επ΄αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έως ότου υπάρξει ένα νέο, αυστηρότερο πλαίσιο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους», σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του. «Δεν

θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος», δήλωσε και ο υφυπουργός. Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι συναντήσεις του με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα και ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται. Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο.

Αναφορικά με τις ποινές, για επίθεση σε αξιωματούχο του αγώνα, τέτοιος θεωρείται και ο διαιτητής, προβλέπονται από τιμωρία έδρας, αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό της ομάδας.

Αναζητείται ο Ιβάν Σαββίδης

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα αθλητικής βίας Βορείου Ελλάδος και τις έρευνες εποπτεύει αθλητικός εισαγγελέας. Οι κατηγορίες είναι πλημμελητικού χαρακτήρα. Το αυτόφωρο για τον Ιβάν Σαββίδη, λήγει στις 24:00. Εάν μέχρι τότε δεν εντοπιστεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αθλητικό εισαγγελέα για την άσκηση των ποινικών διώξεων και θα πάρει τον δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης. Όπως λένε πηγές της Αστυνομίας, με δεδομένο ότι η δικογραφία στην παρούσα φάση αφορά κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, δεν προβλέπεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης, κάτι το οποίο συμβαίνει ότι υπάρχουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Γιάννης Φασουλάς, Νίκος Γκομώλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Σχετική είδηση

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ρ/σ «Grecian Echoes» για ποδόσφαιρο, Τουρκία και παιδεία

Τόσκας: Η εισβολή οπλισμένων παραγόντων στο γήπεδο είναι απαράδεκτη (audio)

Σπυράκη: Απόδειξη παρακμής και ανυποληψίας τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο (video)

Κίνδυνος για πρωτάθλημα και Εθνική-Δυσφορία Τσίπρα-Αναζητείται ο Σαββίδης (video)

The post Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε η κυβέρνηση (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα