Μαξίμου και κόμματα για την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς

16:48 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αιφνιδιαστική παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και κόμματα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φθάσει μέχρι το τέλος στα θέματα της διαφθοράς, τονίζουν οι κύκλοι από το Μαξίμου, ενώ επισημαίνουν ότι η παραίτηση της κ. Ράικου λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και την καλεί να κατονομάσει όλους εκείνους πουν την εμπόδισαν αν παράξει έργο.

Η σημερινή παραίτηση – βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία

για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς.

Είναι αδιαπραγμάτευτο κι οφείλει η Πολιτεία να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στη δημόσια ζωή, η ανεξαρτησία των διωκτικών αρχών παραμένει στη χώρα μας ακόμη ζητούμενο.

Η εισαγγελέας που έπιασε μεταξύ άλλων τον Άκη Τσοχατζόπουλο (όταν τα κόμματα τον είχαν αθωώσει) έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων που θέλουν να έχουν ασυλία, τονίζει το Ποτάμι και προσθέτει σήμερα η παραίτηση της Ελένης Ράϊκου από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι βαριές καταγγελίες για “σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου”, δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας γίνονται πολύ επικίνδυνα. Για αυτό επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους θεσμούς και να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα