Ματίνα Σωτηρίου: Στην ελίτ της Ευρώπης. Το μέλλον της ανήκει

23:49 13/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τεράστια χαμόγελα και απίστευτες εμπειρίες επιστρέφουν από το Ταλίν της Εσθονίας η Σερραία αθλήτρια του μπάντμιντον Ματίνα Σωτηρίου και ο προπονητής της, Αλέξανδρος Καντζόγλου.

Το άστρο της 16χρονης Ματίνας Σωτηρίου έλαμψε πάλι και στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, που από πολλούς θεωρείται η «Βασίλισσα» της βαλτικής, η Ματίνα Σωτηρίου απέδειξε αγωνιζόμενη απέναντι στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου ότι μπορεί να γίνει η… «βασίλισσα» του Ελληνικού μπάντμιντον.

Πίσω από μια μεγάλη αθλήτρια βρίσκεται πάντα ένας μεγάλος προπονητής και ο Αλέξανδρος

Καντζόγλου σχολίασε την εμφάνιση της Ματίνας Σωτηρίου στο Πανευρωπαϊκό Κ19 του Ταλίν της Εσθονίας. Η Σερραία αθλήτρια αγωνίστηκε στο διπλό με την Θεοδώρα Λαμπριανίδου από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αλέξανδρος Καντζόγλου είπε:

«Το μεγάλο σχολείο. Έκλεισε για την χώρα μας και αυτό το Πανευρωπαϊκό με μια διόλου ευκαταφρόνητη εμφάνιση των αθλητριών μας. Οι Σωτηρίου / Λαμπριανίδου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο δύσκολα στο διπλό από τις Ισπανίδες που είναι ήδη στις 16 αφού νίκησαν και σήμερα .Στον 3ο γύρο έφτασε η Ματίνα και στις 32 της Ευρώπης . Αποκλειστήκαμε από την Νο 2 του σχήματος Ουγγαρέζα Sandorhazi με 21-10 , 21-17 . Όσο και να πονάει το αποτέλεσμα άλλο τόσο πρέπει να μας διδάσκει .

Ενδεικτικό του επιπέδου των αγώνων είναι αυτό που έγινε σήμερα. Την μεγαλύτερη έκπληξη των αγώνων έκανε η Ρωσίδα Pustinskaja και απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Δανέζα Grundwig .

Κορίτσια είμαι περήφανος για αυτήν σας την προσπάθεια. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους των τελευταίων μηνών. Μπορείτε να δώσετε και να πάρετε περισσότερα από το άθλημα που αγαπάμε .Είστε 2 χρόνια μικρότερες από τις αντιπάλους σας και αυτό δείχνει πάρα πολλά. Επίσης νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διότι οι Έλληνες αθλητές και το Ελληνικό Μπάντμιντον γίνεται αναγνωρίσιμο όλο και πιο πολύ στο διεθνές επίπεδο .

Ευχαριστώ:
-τους γονείς των κοριτσιών για την εμπιστοσύνη
-τον συνάδελφο Ραφτόπουλο Κώστα για την συνεργασία στο διπλό που βοήθησε πάρα πολύ .
-τους αθλητές μου Κουλακίδη Νίκο και Κιοσσέ Ραφαήλ για την βοήθεια στην προπόνηση.

Συνεχίζουμε το ταξίδι..»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα