Μάτι: Συνεχής προσπάθεια να επανέλθει η κανονικότητα – 95 οι νεκροί (video)

12:46 13/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η προσπάθεια των κατοίκων στο Μάτι για να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή. Τα συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν δρόμους και αυλές. Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η καταβολή της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης των πληγέντων και του επιδόματος για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών, ύψους 1.200 ευρώ το οποίο χορηγείται χωρίς να απαιτείται επιπλέον αίτηση. Το επίδομα των 5.000 ευρώ έχει καταβληθεί σε 863 νοικοκυριά και εκείνο των 8.000 ευρώ σε 31 επιχειρήσεις, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 81 νεκροί, δύο σοροί είναι αταυτοποίητες, καθώς δεν έχουν βρεθεί συγγενείς, ενώ έντεκα άνθρωποι κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Οι αιτήσεις

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά και τη χθεσινή δωδέκατη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν 3.667 συνολικά αιτήσεις, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα