Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:35 13/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Απόφαση για κατάθεση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τα οφειλόμενα από τις δαπάνες διαμονής και διατροφής των προσφύγων καλείται να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, κατά τη σημερινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του, που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ. Ακόμη, θα συζητήσει την επικαιροποίηση της απόφαση που είχε λάβει για την εγκατάσταση προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».
Αντιδράσεις αναμένονται κατά τη συζήτηση του θέματος για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, καθώς οι γονείς ζητούν να γίνει αυτό χωρίς να χρειαστεί

να κλείσει το σχολείο.

** Καταγγελία ατόμου με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη δημοσιοποιείται και αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον τρόπο μετακίνησής του από την Κεραμωτή στη Θάσο. Αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέσα στο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του πλοίου το οποίο δεν διέθετε τρόπο ώστε με το αναπηρικό του αμαξίδιο να μετακινηθεί στο κατάστρωμα.

** Μακραίνει ο κατάλογος των θανάτων το καλοκαίρι σε παραλίες του Νομού Καβάλας, μετά δύο ακόμη περιστατικά που ανεβάζουν σε δέκα τον αριθμό των λουομένων που έχασαν τη ζωή τους ενώ κολυμπούσαν.
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε χθες (Κυριακή) το μεσημέρι ένας 71χρονος στην παραλία «Καλαμίτσα» Καβάλας. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τις αισθήσεις του έχασε ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα στο Παληό, ένας 51χρονος το απόγευμα του Σαββάτου. Λουόμενοι που βρίσκονταν κοντά του τον ανέσυραν στην αμμουδιά και κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών ο άνδρας κατέληξε στην εντατική του Νοσοκομείου Καβάλας όπου μεταφέρθηκε.

** Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, καθώς και στο Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων, απέστειλε ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. εκφράζοντας την άμεση ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών καταγραφής ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού στη παραγωγή των αμπελιών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Παγγαίου.

** Το γενικότερο πλαίσιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με συμβαλλόμενα μέρη τον δήμο Παγγαίου και το ΤΕΕ- ΑΜ για την υποβοήθηση της διαδικασίας έκδοσης αδειών δόμησης στον δήμο Παγγαίου συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους της διοικούσας του ΤΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επίσης θέματα αναφορικά με τη σημασία του πολεοδομικού σχεδιασμού για τη σωστή ανάπτυξη των οικισμών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους, καθώς μέσα από τον σχεδιασμό αυτό καθορίζονται μεταξύ άλλων, τα οικοδομικά τετράγωνα, οι δρόμοι που διανοίγονται, τα προβλεπόμενα δίκτυα κοινής ωφέλειας καθώς και οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.

** Δέκα ειδικότητες ανακοινώθηκαν για το ΙΕΚ Καβάλας τη νέα σχολική περίοδο. Πρόκειται για τεχνικό Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (Chef), τεχνικό Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Βοηθό Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικό Φαρμάκων, Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων, βοηθό Φυσικοθεραπείας, βοηθό Εργοθεραπείας, στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς, τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας, υποκριτική Τέχνη Θεάτρου-Κινηματογράφου και προπονητή Αθλημάτων Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ είναι διετής και εντελώς δωρεάν.

** Έξι νέες ειδικότητες ανακοινώθηκαν για το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες του στελέχους ασφαλείας προσώπων και υποδομών, διασώστη- πληρώματος ασθενοφόρου, τεχνικού αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, τεχνικού τουριστικών μονάδων, γραφιστικής εντύπου και ζωγραφικής τέχνης.

** Εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ – ΜΕΑ» του δήμου Καβάλας συμμετείχαν στη διοργάνωση «1st European Sports for All Games» στην επαρχία Φρίσλαντ στην Ολλανδία, εκπροσωπώντας την Ελλάδα και παρουσιάζοντας τα ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια. Στην διοργάνωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα από 20 χώρες της Ευρώπης. Η ελληνική αποστολή παρουσίασε στο διεθνές κοινό, και σε διαφορετικές πόλεις της επαρχίας Φρίσλαντ, παιχνίδια γειτονιάς, όπως «τα αγαλματάκια», «τα μηλάκια», «οι χώρες», «το μαντηλάκι» και το «τζαμί». Τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν επιλέχθηκαν επειδή επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων, τα υλικά και ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να παιχτούν είναι χαμηλού κόστους και μπορούν να παιχτούν από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων.

** Το αμερικάνικο θρίλερ «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» προβάλλεται από σήμερα έως τις 17 Αυγούστου στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» της Καβάλας. Πρόκειται για μια ταινία του 2017. Η προβολή ξεκινά στις 9.30 το βράδυ

** Την μουσική τους παράσταση «Όμορφο Όνειρο» παρουσιάζουν στη Νικήσιανη απόψε (Δευτέρα) η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θεμης Καραμουρατίδης. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ και θα γίνει στο δημοτικό γήπεδο της Νικήσιανης.

** Την τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

** «Όλα είναι εδώ» είναι η παράσταση που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου στο ανοικτό αμφιθέατρο Ελευθερούπολης, πίσω από το Δημαρχείο, στις 9:15 το βράδυ. Η παράσταση περιλαμβάνει την προβολή οπτικοακουστικού υλικού, δραματοποιημένη ποίηση και λόγια καλλιτεχνών που έχουν μείνει «κτήμα ες αεί». Την επιμέλεια της παράστασης έχει ο νεαρός ηθοποιός, Κυριάκος Πασχαλίδης, με τη στήριξη της Δραματικής σχολής «Θεατρικά Δρώμενα ΙΑΣΜΟΣ».

** Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα