Μανάβης: Πού θα δαπανηθούν τα 1,17 εκατ. ευρώ που δέσμευσε το Περιφερειακό Συμβούλιο από τους ΚΑΠ

15:05 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Διευκρινήσεις για το που θα δαπανηθεί το ποσό του 1,17 εκ ευρώ που δεσμεύτηκε  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου  από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους , για «Εκτέλεση λοιπών έργων»  στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, χωρίς όμως να κατονομάζει τα έργα, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο Νίκος Μανάβης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κύριος Μανάβης,  την ίδια ερώτηση διατύπωσε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σώματος την προηγούμενη

Πέμπτη , όπου ήρθε προς ψήφιση το θέμα,  και οι συναρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες , δήλωσαν ανέτοιμοι να απαντήσουν και επιφυλάχτηκαν να το κάνουν τις επόμενες ημέρες. «Μια εβδομάδα μετά και καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε λάβει, γιατί ένα τόσο μεγάλο ποσό μπαίνει σε αυτό το λογαριασμό και πια έργα στοχεύει να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια με αυτούς τους πόρους;»

Η συνήθης διαδικασία είναι τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν να ονοματίζονται και να δεσμεύεται σε κάθε περίπτωση η αναγκαία πίστωση. «Όταν δεν δεσμεύεται πίστωση για ένα έργο σημαίνει ότι απλά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί κι εμφάνιση του στα τεχνικά προγράμματα είναι εικονική. Η δέσμευση ενός μεγάλου ποσού στο προαναφερόμενο λογαριασμό “ έργα μη κατονομαζόμενα ειδικά” σημαίνει ότι Περιφερειακή Αρχή αρνείται να ενημερώσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τους κατοίκους της Χίου που θα δαπανήσει τους συγκεκριμένους πόρους.

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού όπως είχε καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό» είπε ο περιφερειακός σύμβουλος της Ανταρσίας στο Αιγαίο.

Επίσης η παράταξη εξηγεί γιατί καταψήφισε την εισήγηση για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην ψηφιακή έκθεση τροφίμων και ποτών “DeliFair”. Ο  Νίκος Μανάβης τόνισε ότι « από τις συμμετοχές στις εκθέσεις κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι μεταποιητικές επιχειρήσεις των νησιών. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων των νησιών μας δεν αποκομίζουν κανένα όφελος. Οι ψηφιακές εκθέσεις μόλις τώρα ξεκινούν στην χώρα και είναι αμφίβολο αν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα γι’ αυτό και είναι υπερβολικά μεγάλη και άσκοπη η δαπάνη των 18.000 ευρώ για την συμμετοχή της περιφέρειας”.

 

The post Μανάβης: Πού θα δαπανηθούν τα 1,17 εκατ. ευρώ που δέσμευσε το Περιφερειακό Συμβούλιο από τους ΚΑΠ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα